Foto: Youtube/Printscreen/ MaisonChaplin

Prekinuta saradnja posle 20 godina – Sara Barton odlazi sa čela brenda Alexander McQueen

Početak
11/09/2023

Aleksandar Mekvin (Alexander McQueen) i kreativna direktorka Sara Barton objavili su da prekidaju saradnju nakon njenog izuzetnog staža od 20 godina u avangardnom britanskom modnom brendu.

Ovo partnerstvo, koje je počelo u maju 2010. godine kada je Sara preuzela ulogu kreativnog direktora, biće završeno modnom revijom proleće-leto ’24 u Parizu u septembru.

Dizajnerka je ranije radila sa istoimenim dizajnerom Lee Alexander McQueen više od 14 godina, a tokom svoje “vladavine” je kreirala kultnu venčanicu princeze Kejt. Ona će iza sebe ostaviti bezvremenski trag koji je izgradila u ulozi kreativnog direktora, poziciji koju je zauzela nakon tragične smrti svog mentora.

“Ponosna sam na sve što sam uradila i na svoj neverovatan tim u Alexander McQueen brendu. Oni su moja porodica, a on je bio moj dom poslednjih 26 godina“, rekla je Sara Barton u izjavi za medije i nastavila:

“Želim da se zahvalim Fransoa-Anri Pino što je verovao u mene i što mi je ponudio ovu neverovatnu priliku. Iznad svega želim da se zahvalim Lee Alexander McQueen. Toliko me je naučio i večno sam mu zahvalna. Radujem se budućnosti i svom sledećem poglavlju“.

Pod njenim vođstvom, dobila je priznanje za svoje kolekcije i uzdigla Britansku modnu kuću na nove visine kroz svoju izuzetnu viziju i kreativnost. Gianfilippo Testa, izvršni direktor Alekander McKueen-a, izrazio je duboku zahvalnost Sari na njenoj ključnoj ulozi u oblikovanju brenda rekavši: „Želeli bismo da izrazimo ogromnu zahvalnost Sari za pisanje tako važnog poglavlja u istoriji kuće Aleksandra Mekvina. Sarin doprinos u proteklih 26 godina ostavio je neizbrisiv trag.”

Isto tako, Fransoa-Anri Pino, predsednik i izvršni direktor Keringa, takođe se zahvalio Sari na njenom doprinosu, priznajući njenu instrumentalnu ulogu u uspehu Lee Alexander McQueen i njenom kontinuiranom umetničkom razvoju etikete.

“Kroz sopstveno iskustvo, osećajnost i talenat, Sara je nastavila da razvija umetnički izraz ove kuće. Zadržala je i nastavila Lijevo nasleđe, pažnju na detalje i jedinstvenu viziju, dodajući pritom svoj lični, veoma kreativan dodir.”

Odluka o novom kreativnom direktoru ove modne kuće biće uskoro obelodanjena.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Dragana Ognjenović performansom dokazala da je moda umetnost

Sledeći članak

Veličanstveni modni trenutak, LA VIE EN ROSE na reviji Pjera Kardena u Beogradu

Ne propustite

Bile isključivo deo donjeg veša – kako su nastale majice?

Majice – neizostavan deo garderobe za svakodnevno korišćenje i uklapanje u različite stilove

Rolex Daytona – legendarni dizajn jednog od najskupljih satova na svetu

Još od davnina sat na ruci predstavlja prestiž, moć i statusni simbol.

Istorija bikinija – dan kada je Louis Reard napravio modnu revoluciju

Međunarodni dan bikinija, koji se proslavlja svake godine u julu, obeležava godišnjicu