/

Prekinuta saradnja posle 20 godina – Sara Barton odlazi sa čela brenda Alexander McQueen

Foto: Youtube/Printscreen/ MaisonChaplin

Aleksandar Mekvin (Alexander McQueen) i kreativna direktorka Sara Barton objavili su da prekidaju saradnju nakon njenog izuzetnog staža od 20 godina u avangardnom britanskom modnom brendu.

Ovo partnerstvo, koje je počelo u maju 2010. godine kada je Sara preuzela ulogu kreativnog direktora, biće završeno modnom revijom proleće-leto ’24 u Parizu u septembru.

Dizajnerka je ranije radila sa istoimenim dizajnerom Lee Alexander McQueen više od 14 godina, a tokom svoje “vladavine” je kreirala kultnu venčanicu princeze Kejt. Ona će iza sebe ostaviti bezvremenski trag koji je izgradila u ulozi kreativnog direktora, poziciji koju je zauzela nakon tragične smrti svog mentora.

“Ponosna sam na sve što sam uradila i na svoj neverovatan tim u Alexander McQueen brendu. Oni su moja porodica, a on je bio moj dom poslednjih 26 godina“, rekla je Sara Barton u izjavi za medije i nastavila:

“Želim da se zahvalim Fransoa-Anri Pino što je verovao u mene i što mi je ponudio ovu neverovatnu priliku. Iznad svega želim da se zahvalim Lee Alexander McQueen. Toliko me je naučio i večno sam mu zahvalna. Radujem se budućnosti i svom sledećem poglavlju“.

Pod njenim vođstvom, dobila je priznanje za svoje kolekcije i uzdigla Britansku modnu kuću na nove visine kroz svoju izuzetnu viziju i kreativnost. Gianfilippo Testa, izvršni direktor Alekander McKueen-a, izrazio je duboku zahvalnost Sari na njenoj ključnoj ulozi u oblikovanju brenda rekavši: „Želeli bismo da izrazimo ogromnu zahvalnost Sari za pisanje tako važnog poglavlja u istoriji kuće Aleksandra Mekvina. Sarin doprinos u proteklih 26 godina ostavio je neizbrisiv trag.”

Isto tako, Fransoa-Anri Pino, predsednik i izvršni direktor Keringa, takođe se zahvalio Sari na njenom doprinosu, priznajući njenu instrumentalnu ulogu u uspehu Lee Alexander McQueen i njenom kontinuiranom umetničkom razvoju etikete.

“Kroz sopstveno iskustvo, osećajnost i talenat, Sara je nastavila da razvija umetnički izraz ove kuće. Zadržala je i nastavila Lijevo nasleđe, pažnju na detalje i jedinstvenu viziju, dodajući pritom svoj lični, veoma kreativan dodir.”

Odluka o novom kreativnom direktoru ove modne kuće biće uskoro obelodanjena.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije