muškarac
pexels.com

Pet modnih komada koje svaki muškarac treba da ima do tridesete

Početak
07/07/2022

Vremena kada se razgovor o modi fokusirao gotovo isključivo na žensku modu su daleko iza nas i danas modni trendovi za muškarce postaju jednako maštoviti i smeli, a ujedno govorimo i o klasičnim ili evergreen komadima koji predstavljaju spojeve različitih kombinacija.

Moderan muškarac današnjice nema mnogo vremena da se bavi svojim stilom odevanja na dnevnoj bazi, budući da je brzina osnovna odlika savremenog stila života. Naročito kada govorimo o muškarcima koji tek zalaze u takoreći ozbiljniju fazu života i napuštaju mladalačka eksperimentisanja modnim izrazom, imamo na umu nekoliko konkretnih odevnih predmeta, koji će učiniti stil prikladnim za različite prilike, a ujedno ga održavati žviahnim, mladalačkim i interesantnim.

Ne bi li bili u toku sa modnim aktuelnostima, te i negovali svoj lični stil, kojim će nasposletku doprinositi svojim uspesima na drugim životnim poljima, oni bi trebalo da imaju pametno formiran garderober. Ukoliko ste i sami muškarac u ovoj životnoj dobi, koji traži svoja najbolja modna rešenja, pročitajte tekst koji sledi, u kojem ćemo navesti osnovne komade odeće, koji će pomoći da bez previše muke svakodnevno postižete sjajan izgled.

Dobre klasične farmerice

pexels.com

Farmerke su neopozivo najpopularniji evergreen komad odeće, koji se odlično uklapa u poslovne i casual varijante. Ono što farmerice čini dobrim jeste kvalitetan jeans, laskav kroj i odgovarajuć konfekcijski broj. Kada je veličina odeće u pitanju, vrlo je važno da se ne prilagođavate odeći, već da kupujete komade koji su u skladu sa vašom linijom tela, obimom i visinom, tačnije dužinom nogu, ruku, odnosno trupa. Svaki muškarac bi do tridesete godine morao u svom garderoberu da poseduje jedne klasične farmerice, koje će moći da uklapa sa pamučnim majicama ili sa elegantnijim košuljama. Na ovaj način će uvek biti u situaciji da osmisli prikladnu i modernu odevnu kombinaciju, kojoj niko neće pronaći zamerku, jer govorimo o komadu odeće koji je dugi niz godina prisutan na modnoj sceni i ne pokazuje tendenciju da je napusti. Za formalnije varijante će klasične farmerice uz belu košulju biti odličan izbor, a ukoliko ovoj kombinaciji priključite aksesoare kao što su sunčane naočare i ručni sat, zasigurno ćete biti primećeni. S druge strane, neformalne prilike će takođe rado pozdraviti ovaj odevni predmet, koji će se u casual varijanti kombinovati sa pamučnim majicama i duskevima.

Pamučne majice

pexels.com

Pamučnih majica nikada nije dovoljno u garderoberu jednog modernog muškarca, jer one mogu biti odevni predmeti koji povezuju različite komade, čine ih modernijim, rasterećuju fromalne varijante, ali i predstavljaju brzo rešenje za svakodnevne aktivnosti. Pored bele pamučne majice, koja je praktično neophodnost, u svoj garderober bi trebalo da uključite i malo boje kroz ove odevne predmete, a interesantne majice sa štampom mogu pomoći da personalizujete svoj stil. Natpisi na majicama su trend koji već broji nekoliko godina od svog uspešnog povratka na modnu scenu i kombinujući ovakve komade sa sakoima i pantalonama možete dobiti kao rezultat jedan izuzetno moderan stil, dok je njihova najveća draž u tome što oneobičavaju jednostavne kombinacije, te će biti veoma efektne i združene samo sa farmericama.

Kvalitetna jednobojna košulja

pexels.com

Kada su košulje u pitanju, neobični detalji i dezeni nisu nešto što predstavlja neizostavno dobro i efektno rešenje, šta više. Bela košulja je komad koji najbolje utiče na ukupan stil jednog modernog muškarca, a ukoliko ne prefereirate belu, pobrinite se da imate barem jednu jednobojnu košulju koja će pratitii liniju vašeg tela. Dezeni poput floralnog su zanimljivi i poslednjih godina dolaze i odlaze sa modne scene, ali nisu nešto što će nužno doneti dobro svakom stilu i potrebno je uložiti izvesnu energiju u ovakva kombinovanja, ne bi li ona bila uspešna. Klasična jednobojna košulja koja će dobro pristajati vašoj građi i biti odgovarajućeg konfekcijskog broja će biti sjajno rešenje za formalne prilike, ali i za opuštenije varijante poput večernjih letnjih šetnji uz bermude.

Jednostavan kaput

pexels.com

Upravo činjenica da je moda poslednjih godina u znaku eksperimentisanja i sloboda čini veću potrebu za jednostavnijim osnovnim komadima, koji će zapravo omogućiti ovakva poigravanja. Upravo zbog toga će svaku smelu kombinaciju najbolje uobličiti jednostavnija jakna ili kaput. Ovo su komadi koji se ne menjaju svakodnevno i kada je kaput u pitanju težimo da on bude uklopiv sa različitim bojama, krojevima, stilovima. Iz ovog razloga bi svakom mladom muškarcu, koji želi da uobliči svoj stil u skladu sa zrelošću u koju je zagazio, jednostavnost trebalo da bude osnovni kriterijum za odabir kaputa. Klasičan kaput je komad koji možete nositi sa trideset, ali i sa pedeset godina i koji nikada neće izaći iz mode, već će uvek biti elegantan dodatak modnom stilu.

Elegantne cipele

pexels.com

Svaki muškarac bi do tridesete godine trebalo da ima jedan par elegantnih cipela, koje će biti prikladne za poslovne sastanke i svečane događaje. Ovakve cipele će biti osnova svake ozbiljnije odevne kombinacije i birajte ih da budu udobne i prilagodljive različitim krojevima pantalona. U pitanju je nešto u šta je potrebno uložiti i što govori mnogo o vašem pristupu prilici za koju se odevate i svom stilu uopšte. Ovo bi trebalo da budu kalitetne cipele, dobre izrade, koje će unaprediti vaš izgled i funkcionisati i kao odevni predmet i kao aksesoar. Birajte cipele tamnijih nijansi, dakle tamnije braon ili crne boje, jer će one biti najpraktičnie za održavanje i najbolje se uklopiti sa različitim stilovima.

Iako je moda veoma promenljiva i u današnjem užurbanom svetu će po prirodi stvari i modni trendovi jednako brzo da se smenjuju, postoje određeni komadi koji se održavaju kao aktuelnost već godinama, pa čak i decenijama, odnosno komadi koji se iznova vraćaju na modnu scenu ili predstavlajju bazu odevnim kombinacijama i njihovo vezivo. Svaki muškarac bi do tridesete godine trebalo da ima garderober sastavljen tako da može da odgovori na zahteve svake prilike prikladno stilizovanom modnom kombinacijom, ali i da ima prostora da kombinaciju personalizuje i učini je ne sasvim običnom, jer moda jeste i način izražavanja ličnosti. Ispratite aktuelne modne trendove i uživajte u širokoj paleti modela koji su aktuelni u muškoj modi danas, te odaberite one koji će najviše odgovrati vašem ličnom osećaju za lepo i stilu koji želite da negujete.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Tajna srpske kravate Džonija Depa: Dezen urađen po mozaiku iz Hrama Svetog Save

Sledeći članak

Tri slavna glumca predstavila nove PRADA kapute u koje ćete se zaljubiti

Ne propustite

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja

Napravili smo spisak povoljnih muških elegantnih satova

U nastavku pokušajte da pronađete sat po vašoj meri. Mnogo je danas

(Prolećni) must have komadi u ormaru svakog muškarca

Prebacujemo fokus na jači pol i odabir garderobe kada je reč o