/

“Najšarmantniji” kafići na Vračaru po ocenama gostiju

Foto: Pexels

Ko želi da oseti pravi beogradski duh, Vračar ne sme da propusti. To je čuveni deo grada, krcat istorijom, kulturom, muzejima i pozorištima. Ukoliko ste rešili da boravite u Beogradu turistički da biste istražili grad, Dobri poznavaoci prilika reći će vam da ulice Vračara i Čubure kriju i najbolje kafane, kao i najopuštenije kafiće u kojima možete da predahnete i napravite pauzu tokom obilaska.

Mi se sa tim u potpunosti slažemo i s toga vas vodimo na jednu turu kroz kafiće u samom gradskom jezgru, koji su prema ocenama gostiju – nesumnjivo najšarmantniji.

1. Smokvica Vračar

Kao što smo već prethodno pisali, kafe “Smokvica” u samom srcu Vračara, krije se ušuškana među zidove starih beogradskih kuća, s toga čitav ambijent deluje kao da ste u sopstvenom dnevnom boravku ili trpezariji.

Kako smo mogli i da primetimo, ovaj kafe je vikendima uvek “pun”, dok je radnim danima to ređi slučaj.

2. Baristocratia

BaristoCratia je mesto gde provodite Vaše jutro, pauzu za ručak ili romantično veče u dvoje. Uživaćete u jedinstvenoj atmosferi koju morate da osetite sami. Dopunite vaš život pažljivo biranim blendovima kafe, specijalno pravljenim kafama, kao i mnogobrojnim snekovima i nezaboravnim poslasticama.

3. Homa Bistrot

4. Priča bar

Pronašli smo za vas lepu baštu na Vračaru! Dizajniran sa velikim smislom za detalje, kafe Priča je jedno od onih mesta na kojima čak i najveći protivnici fotografisanja, vade svoje telefone. Svaki kutak, svaki ugao kafea, svaka porudžbina, biće novi izazov i lepota koju želite da postavite na vaš Instagram. 

5. Bre cafe

Možda nećemo uspeti našim inostranim prijateljima da objasnimo značenje reči „bre“, ali svakako ćemo umeti slikovito da objasnimo šta znači ugodna bašta u hladovini, chill muzika i chill pivo. Bre kafe se takođe ističe zanimljivim enterijerom, koji možete da istražujete, a ima u ponudi i lagane internacionalne obroke.

6. Ceger kafe

Ovaj kafe je jedan od onih kafea „sa pogledom“. Nalazi se u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save, pa je jedno lepo sređeno mesto na kome možete da sumirate utiske posle aktivnog obilaska. Unutrašnja galerija je impozantna, a ponuda menija bogata i šalje lepu sliku o našem gradu. 

7. Vilidž bar

Jedan od najlepših gradskih ušuškanih kafea je Vilidž bar koji predstavlja sve ono opušteno, lepo, i relaksirajuće što vam treba za lagani predah. Interesantni ljudi, ljupka pića i originalni enterijer mogu da budu kvalitetna dopuna za posetu Beogradu. Uz kafu ili voćni koktel, naravno.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije