/

Pronašli smo mirno mesto za ispijanje kafe u srcu Beograda

Verujemo da često “pretražujete” mirna mesta u centru grada gde možete spokojno i bez gradske vreve popiti kafu. Budući da većina ljudi žudi da na par sati “odmori” od grada, za vas smo pronašli mesto koje je idealno za to, iako je u srcu Beograda.

Mesto na Vračaru u blizini muzeja Nikole Tesle, okruženo zelenilom i ružama, koje podseća na bašte iz starih serija, pruža spokoj i prostor da se opustite i budete “u svom svetu”.

U pitanju je kafe “Smokvica” u Molerovoj, koji zaista odiše duhom prošlosti. Na prvi pogled, pomislili biste da je u pitanju nečija kuća, ali kada zađete sa zadnje strane pogled se pruža na stolove između kojih su postavljene velike podne lampe, te čitava spoljašnjost izgleda poput trpezarije.

U ovom kafe restoranu sve je dobro i to iskreno kažemo. Nećete pogrešiti ni u jednom odabiru sa menija čak i ukoliko se kolebate šta da poručite. Kada je reč o kvalitetu kafe, slika vam govori dosta.

Ono što će vas “kupiti” jeste ambijent. Tiho, a u centru. Zelenilo, daleko od visokih zgrada.

Kada je vrelo leto, zbog prirodnog hlada od drveća se ne oseti toplota, a kada je kišovito, uvek postoji mogućnost za ispijanje kafe na terasi.

Pored kafea, nalazi se i “Smokvica home” u istom kutku, pa imate mogućnost da uživate u homemade proizvodima za vaš dom (fotografija ispod).

Foto: Instagram

Posetite ovo mesto na adresi Molerova 33 i verujemo – nećete zažaliti.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije