Muškarci, u vama “leži” elegancija – kako da budite istinski stilizovani?

Početak
21/02/2024

Oduvek ste se pitali kako da postignete elegantan izgled i njime ostavite dame bez daha? Mi vam donosimo odgovore u nastavku ovog teksta

Bitnije je da svakodnevno izgledate dobro, nego da svaki dan imate drugačije odelo – ovo predstavlja obaveznu tačku u životu osobe koja želi da ostavi dobar utisak o sebi. Muškarci, jednako kao I žene moraju voditi računa o sebi i svom izgledu I ponašanju. Bonton i energija kojom zračite mogu vas odvesti do zvezda. Pred vama je nekoliko saveta koje morate usvojiti da biste bili na tom putu.

Foto: Instagram/@giorgioarmani

Crna je osnova u odevanju svakog muškarca, ali ume da dosadi

Ako nosite crno, naravno da ćete bez pogovora nositi i crne cipele. Ali ako nosite sivu, plavu ili bilo koju drugu boju, braon cipele će delovati sofisticiranije. Pritom imate veliki izbor nijansi, od lešnika, pečenog šećera do čokolade. I zapamtite, ako nosite kaiš, neka bude bar približno iste boje kao cipele.

Muškarac nosi sat

Da, nekada davno naši preci su imali običaj da nose džepne satove i morate priznati da im je to davalo poseban šmek. Danas se u džepu često nose telefoni koji daju odgovor na pitanje koliko je sati. Ali zar ne mislite da lepše izgleda kada muškarac ležerno baci pogled na svoj zglob gde stoji pravi sat, a ne da kopa po svom džepu kako bi izvukao telefon veličine manjeg tableta. Nosite sat.

Foto: Pixabay

Japanke nosite samo kod kuće

Koje su to karakteristike koje čine muškarca muškarcem? Snaga, sigurnost, spremnost… Da li vam uz ove karakteristike idu papučice u kojima prsti stoje zgrčeni držeći ih da ne spadnu. Nadamo se da shvatate.

Oblačite se tako da izgledate kao da ste na nekoj visokoj poziciji, čak iako niste

Uz muškarce pristaju stilizovani odevni komadi, dobre pantalone, košulje, ako ne cipele, bar elegantne patike koje mogu da predstavljaju alternativu, blejzer, kao i kaput. Nikako stara šuškava jakna sa kapuljačom.

Majica treba da bude jednostavna

Džordž Kluni, Bred Pit, Met Dejmon… pored toga što su glumci šta još imaju zajedničko? Nikada ih nećete videti da nose majice sa natpisom brenda ili nekim prenaglašenim printom. Ako uopšte nose majicu uglavnom je crna, bela ili siva. Zašto je to tako leži u činjenici da muškarci najbolje izgledaju u jednostavnoj majici koja prati liniju tela.

Foto: Pinterest/Gentleman style Tumblr

Ukoliko hodate i vide vam se čarape – pantalone su vam prekratke

Pantalone treba da dodiruju vrh vaših cipela (ne mislimo na vrh prstiju). Izuzetak su farmerke. Savijte krajeve farmerki par puta ako vam se više sviđa, ali ne preterujte. I ne radite to precizno. Delovaćete ležernije i modernije ako odajete utisak kao da ste to nenamerno uradili.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ključ elegancije: izgradite nezaboravan stil uz pet saveta Coco Chanel

Sledeći članak

Zašto je baš Milano postao modni epicenatr u Italiji?

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Kompanije za predviđanje modnih trendova: ko nam danas diktira stil?

Modna industrija je dinamično okruženje koje neprestano evoluira. U tom brzom ritmu,