Instagram @mschf

Modne igrarije brenda MSCHF – Kako su četiri torbe spojili u jednu?

Početak
25/02/2024

Inovativne ideje američkog brenda MSCHF ne jenjavaju. Nakon “Blessed Sneakers” i “Jesus Shoes” ovaj brend je odlučio da obožavaoce visoke mode iznenadi novim komadom – Global Supply Chain Telephone Handbag. Iza nastanka ovog modnog komada krije se neverovatna priča.

Umetnici iz Bruklina rešili su da pokažu da fabrike u kojima se proizvode različiti komadi raznih modnih brendova nisu samo puki roboti koji prave proizvode po njihovoj želji, već su i oni deo samog kreativnog procesa. Vrlo često upravo na ovim mestima uvide neki propusti ili greške dizajnera, koje potom ispravljaju dajući neka kreativna rešenja kojih se sami dizajneri možda ne bi nikada setili.

Priča Global Supply Chain Telephone Handbag počinje u Peruu. Dizajneri su zamolili fabriku da napravi torbu koja će ličiti na Hermes Birkin. Nakon što su to uradili torba je poslata u Portugal, gde su zatražili da se proizvod redizajnira kako bi bio sličniji Celine Luggage bag. Ovaj kombinovani dizajn MSCHF je potom poslao u Indiju, kako bi njihov komad poprimio izgled sličan Dior Saddle Bag. Poslednja stanica ovog modnog čuda bila je Kina, gde je torba prilagođena izgledu Balenciaga Hourglass.

Na kraju ovog procesa dobili smo Global Supply Chain Telephone Handbag – luksuznu kožnu torbu inspirisanu izgledom najvećih modnih brendova. Ona predstavlja proizvod kreativnosti svih radnika iz četiri različite fabrike u kojima je pravljena, a da su pritom imali samo smernicu brenda na koju torbu treba da podseća.

Global Supply Chain Telephone Handbag se prodaje u čak 4 boje – crnoj, plavoj, bebi-roze, i narandžastoj.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Oblačenje po uzoru na „Polo Medu“ je novi trend

Sledeći članak

Sećanje na Levi Štrausa – odeća, filantropija i vizija

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je