Moderan ambijent u starom zdanju – vodimo vas u “Preko puta proleća”

Početak
25/03/2024

Decenijama je bio zatvoren i potpuno zapušten lokal na raskršću Vuka Karadžića, Carice Milice i Cara Lazara. Onda je “došao” restoran Preko puta proleća i tom delu grada udahnuo novi život.

Originalnog naziva i vrlo simbolično, budući da se nalazi preko puta dobro poznatog starog restorana domaće kuhinje – “Proleće”, privlači kako stanovnike Beograda, tako i svakoga ko se zadesi na Starom gradu. Adresa ovog mesta je Vuka Karadžića 14.

Put nas je naveo baš ovde, kako bismo se uverili u višemesečnu pozitivnu recenziju ljudi o ovom restoranu. I sami smo ostali iznenađeni velelepnim ambijentom, kao i raznolikom ponudom.

Izgled lokala

Prekoputa Proleća ima potencijal da bude ono mesto gde se vrlo rado odlazi na jutarnju kafu ili romantičnu večeru. Na unutrašnjosti je uložen maksimalan trud, od poda, zidova i plafona – viđeno je računa o svakom detalju. Ono što nam je posebno “zapalo za oko” jeste vuneni itison koji je nastao kao likovni motiv. Glavni detalj jeste koral, kao večan organizam, sa naglašenom stukturom. Dizajn potpisuje studio “Kolege”. Prostor je podeljen na tri velike sale.

Tu su i ogromna ogledala, prirodno drvo, veliki papirni lampioni, koji služe kao lusteri, kao i lampe u obliku pečuraka, kaktusi u betonskim saksijama, barski stolovi i stolovi okruglog oblika.

Ono što bismo posebno izdvojili jeste i sama građevina u kojoj se nalazi ovaj lokal, koja je impresivne arhitekture i neguje sećanje na stari Beograd.

Ponuda

Kada je reč o gastro ponudi ovog restorana, ona je šarenolika i svako može pronaći stvar za sebe. Od slatkog, slanog i ljutog, njihov menu ćete zavoleti. U PPP kuhinji radi tim mladih kuvara koji se trude da svaki segment bilo koje vrste jela pripreme na specifičan način.

Moramo napomenuti da je i piće vredno vaše pažnje. Možete popiti savršeni kapućino ili domaću kafu, a u ponudi su razna vina, kao i kokteli.

Verujemo da će i vas nakon ovog teksta i sjajne ponude put, baš kao i nas, odvesti u Preko puta proleća.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Red sira, red bageta – najlepše ideje za aranžiranje “Cheese plate”

Sledeći članak

Venecija uvodi takse za sve posetioce

Ne propustite

Uz dodatak cimeta uživaćete u pravom ukusu jeseni – donosimo vam recept za brzi kolač od jabuka

Jesen je godišnje doba idealno za tople napitke, filmove i odlazak na

Modna umetnost u obliku kafe – posetili smo “Gola leđa” i oduševili se kutkom hedonizma

Kako se odevamo, govori o našoj unutrašnjosti, ali i to kakvu kafu

Napravite i vi skulpture od putera – najnoviji gastro trend koji čini obrok veličanstvenim

Sve što je potrebno za ovaj gastro “eksperiment”, jesu strpljenje i mašta.