Foto: Pexels/Esra Afsar

LA VIE EN ROSE vodič: gde na Dorćolu pijemo najlepšu kafu?

Početak
19/02/2024

Dorćol je jedan od najlepših delova Beograda koji odiše duhom nekadašnjeg grada, ali koji ima detalje slične Parizu. Male ulice, kvartovi i lepe zgrade samo su neki od momenata koji definišu Dorćol.

Još jedna karakteristika Dorćola jesu i lepi, mali kafići koji nude predivnu kafu bilo da ste ljubitelji kapućina ili espresa.

Mi smo iz tog razloga za vas pripremili listu kafića koji su vredni vaše posete, budući da nude dobru kafu, naravno, u lepom ambijentu.

JUNE

Na adresi Gospodar Jevremova 25 ovaj kafić privlači pažnju svakog prolaznika. Nedavno otvoren, a već prepoznatljiv, nudi lepu kafu i šarenoliki meni kada je u pitanju hrana.

SLOJ

Na dve lokacije u prestonici – Gospodar Jevremova 9 (bistro) i Vojvode Petka 7 (bakery) ovaj brend ima širok spektar ponude i lepotu menija.

VALENTINA I KARANFIL

Takođe na dve lokacije u Beogradu, Gospodar Jevremova 6 i Kraljice Natalije 11, ovaj lokal definitivno će osvojiti vaša srca, naročito srca lepšeg pola zbog enterijera.

POLA-POLA

Na adresi Žorža Klemensoa 29b ovaj kafe nosi naziv zbog kojeg se mnogi pitaju – šta se nalazi u njegovoj drugoj polovini? Mi imamo odgovor: ako ste pored kafe, ljubitelji i fotografije, ovaj nudi i fotografski studio u svojoj drugoj polovini, koji privlači posetioce jednako koliko i kafa.

KAFE KIOSK

U ulici Knjeginje Ljubice 7, jedinstveni kafe koji je nalik kiosku, ispred sebe ima i mesto za sedenje koje nudi pravi užitak u delovima Dorćola.

Chernyi Cooperative Coffee Roasters

Na adresi Cara Uroša 26, ovaj kafe pored neobičnog ambijenta nudi i prelepu kafu sa zanimljivim crtežima i vredan je posete jer je noviji u našem gradu.

MATERIA

Takođe novi kafe u gradu, Materia se nalazi na lokaciji Višnjićeva 4a i pored vrhunske kafe nudi i domaće kolačiće u kojima ćete nesumnjivo uživati.

COFFEE SHOP

Na adresi Solunska 13 u Donjem Dorćolu, ovaj kafe će svojim ambijentom doprineti vašem užitku. Pored lepe kafe, verujemo da ćete biti zaljubljeni i u njegovu baštu.

PASTIS BISTRO

Dobro poznati dorćolski kafe, Pastis bistro nudi jedinstvenu kafu čiji ukus je možda i vreme da probate ukoliko niste. Nalazi se na lokaciji Strahinjića Bana 52b.

KOFFEIN

Koffein je takođe dobro poznat svim Dorćolcima i onima koji vole ovaj deo grada. Vrhunska kafa nalazi se na adresi Cara Dušana 65.

LAWUK

U ulici Strahinjića Bana 72a, nalazi se kafe Lawuk koji odiše pravom “kućnom” atmosferom. Pored dobre kafe, verujemo da ćete uživati u njegovom ambijentu i “toplini”.

Koji god kafić od ovih da odaberete za uživanje u dobroj kafi, verujemo da je pravi izbor za vas, budući da svaki ima svoju prepoznatljivost, naročito kada je pored menija i enterijer u pitanju.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Imena porodičnih srodnika koja donose nedoumice

Sledeći članak

Katarina Velika – najveća Ruskinja u istoriji

Ne propustite

Trg namenjen najpopularnijem glumačkom paru u srcu Vračara

U samom srcu srpske prestonice, Beogradu, otvoren je Trg Dragana Nikolića i

Sezona razgledanja Beograda iz otvorenog autobusa je počela

Nova sezona razgledanja Beograda iz otvorenog turističkog autobusa pod nazivom “Beograd je vaš domaćin”

Kako su beogradske opštine dobile svoje nazive?

Na teritoriji Beograda nalazi se 17 opština, deset gradskih i sedam prigradskih.