Mirjam Krajina ispred brenda Row Bag kreirala prvu torbu od piva: donosimo vam (sve) detalje

Početak
20/05/2024

Raw Bag™ i Sabant, zagrebački brendovi koji vole inovacije i dizajn, objavili su ograničenu kolekciju Raw Bag i Beer skin™ torbi od biljne kože napravljene od – piva! Ovo podrazumeva kombinaciju eklektične estetike Raw Bag™ sa inovacijom Sabante, čija je osnova biljna koža stvorena od ostataka iz industrije piva.

Mirjam Krajina je hrvatska i regionalna dizajnerka već nadaleko poznata ljubiteljima mode. Mirjamina estetika grešaka, bora i ljubavi prema prirodnoj obradi kože, bez hemikalija i premaza, zaslužni su za unikatne torbe koje su potpuno ručno rađene. Jedinstven dizajn i kvalitet brenda Raw Bag prepoznat je širom Evrope, pa se Mirjamine torbe mogu kupiti u konceptualnim buticima u Parizu, Amsterdamu, Veroni, Firenci, Milanu, Berlinu…

I dok su njene prethodne kolekcije kreirane od prirodne kože, u ovoj limitiranoj kolekciji torbi korišćena je Beer skin™ – koža biljnog porekla napravljena od ostataka iz pivske industrije, materijala zagrebačkog brenda Sabant (@sabant.skins). Naime, principi održivosti i minimalnog otpada izuzetno su važni za Raw Bag, pa je saradnja sa hrvatskom Sabantom, proizvođačem biljne kože od ostataka alkoholne industrije, bila savršen spoj vizija dva brenda.

VIŠE O DIZAJNU

Beer skin™ je visokokvalitetna koža biljnog porekla napravljena od ostataka ječma koji se koristi u proizvodnji piva u Hrvatskoj, a sam materijal se dorađuje i oblikuje u majstorskoj italijanskoj fabrici kože. Mladi hrvatski brend Sabant, u vlasništvu Tamare Vučetić i Andreja Marića, bavi se proizvodnjom i prodajom biljne kože od otpada iz alkoholne industrije, a Beer skin™ je njihov prvolansirani materijal čija će inovacija uskoro biti potvrđena. patentom.

Foto: Raw Bag/Lara Buljubašić

Zagrebački brend Sabant na svetskom tržištu nudi vrhunske tekstilne materijale biljnog porekla čija je proizvodnja održiva, a sirovina od koje nastaje jedinstveni materijal domaćeg porekla.

Izgledajući kao prirodna koža i sastavljen od ostataka piva, inovativni materijal brenda Sabant savršeno se uklapa u ograničenu kolekciju Raw Bag i Beer skin™ torbi.

Foto: Raw Bag/Lara Buljubašić

NEWSLETTER

Prethnodni članak

U junu očekujte neočekivano: najavljujemo spektakularni modni događaj u BAFE organizaciji

Sledeći članak

Danas, svakome je dozvoljeno da šeta crvenim tepihom: najvulgarnija izdanja u istoriji Kanskog festivala

Ne propustite

Da li znate kako je preplanula koža postala popularna zahvaljujući Coco Chanel?

Ranije bela koža je bila znak da ste deo viskog društva i

Bili smo u bekstejdžu revije Ralph Lauren u Milanu i zabeležili najlepše momente

Ekskluzivno na LA VIE EN ROSE pogledajte inovativnu mušku kolekciju brenda Ralph

Alesandro Mikele zna šta radi – pogledajte njegovu prvu kolekciju za modnu kuću Valentino

Do ponedeljka ujutru, ovoletnja Milanska nedelja mode protekla je uglavnom po scenariju.