Foto: Pexels

Manija za trendom golih gležnjeva i preuskih farmerica

Početak
01/04/2023

Sve je više modnih trendova koji kradu deo vas, pa taj deo pokazujete svetu kao da ga zaista volite. Pokušavate da se prijatno osetite u onome što je vreme nametnulo kao “IN”, kao nešto što vam pripada. Ovo nam bezbroj puta padne na pemet kada vidimo osobu kako ulicom korača, noseći garderobu koju ako bolje razmisli i upozna dovoljno sebe – zapravo, ne bi nosila.

Znamo, prevrnućete očima na ovaj tekst verovatno, ali situacija jeste takva, samo što je niste svesni (obraćamo se delu publike koja praktikuje trend iz naslova).

Foto: Pexels

Tako ste na ulicama Beograda (što nije slučaj samo kod nas) mogli da vidite tokom zime, najčešće mlađu populaciju, kako hoda u patikama, golih gležnjeva. Naravno, ima onih i koji poštuju vremensku prognozu, pa svoje gležnjeve pokazuju samo kada je leto.

Gledajući sa modnog aspekta, ovaj trend ne izgleda lepo, naročito kada ga muškarci praktikuju. Nimalo nije damski, nimalo muževno. Još gora situacija jeste to što ispašta zdravlje.

Foto: Pexels

Trend golih gležnjeva i patika u kombinaciji sa preuskim farmericama

Lepo vreme je tu, leto samo što nije, a sa njim i jedan, po našem mišljenju ne baš naročito lep modni prizor koji se kako smo već naveli može videti i tokom zime – patike i goli gležnjevi zajedno sa preuskim farmericama ili pantalonama.

Ništa novo, ništa što sigurno na ulici niste videli. Međutim, kada se bolje zapitate – da li vama ovaj stil izgleda lepo? Kada su muškarci u pitanju, bespotrebno je diskutovati o tome zašto preuske farmerice ili pantalone nisu prigodne. Odgovor sigurno pretpostavljate.

Ako bi još bile i pocepane… Zaustavićemo se, jer nam sama pomisao na to stvara odbojnost. Nadamo se i vama.

Kada je reč o nežnijem polu, slobodno možemo reći da se retko sreću dame u haljini ili suknji, dok je nekada to bio neizostavan komad garderobe. Sve je više njih koje se, zajedno sa muškarcima, priklanjaju užasnom trendu koji smo pokušali da vam približimo.

PODSETNIK
Pametno pratite modne trendove, ali ne zaboravite ni zdravstvenu knjižicu – trudite se da ona bude prazna – a vi lepo obučeni i zdravi.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Mračne strane modne industrije: Posle ove priče ćete pametnije kupovati

Sledeći članak

Otkrivamo vam novo šoping mesto u srcu Beograda – lifestyle atelje Jedanaest

Ne propustite

Povratak broševa: Schiaparelli estetika ponovo vlada svetom mode

U svetu mode, trendovi često prolaze kroz cikluse obnavljanja, a jedan od

Roberto Kavali: Više od mode

Italijanski modni gigant Roberto Kavali, koji nas je napustio 12. aprila ove

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i