Foto: Instagram/restoranmagellan

Lista restorana u Beogradu koji odišu glamurom

Početak
22/11/2023

Sigurni smo da ste već razmišljali gde biste mogli da provedete Novogodišnju noć ili da za odete na romantičnu prazničnu večeru.

Mi smo za vas pripremili listu beogradskih restorana koji svojim ambijentom i enterijerom odišu lepotom i glamurom, koji će doprineti da se osetite kao da ste glavni lik u romantičnom klasiku.

1. RESTORAN LEGAT 1903

Restoran Legat 1903 je mesto koje na gastronomskoj mapi Beograda nikako ne smete da propustite. Ukoliko tragate za restoranom koji svojim harmoničnim enterijerom, toplom atmosferom i najukusnijim specijalitetima može da zadovolji sva vaša očekivanja onda je ovo idealno mesto za vas. 

2. RESTORAN “KALEMEGDANSKA TERASA”

Savršen ambijent, savršena hrana i pogled kao iz sna – ovako se može u tri reči opisati restoran Kalemegdanska terasa.  Dugi niz godina ovaj restoran je mesto na koje ljudi svraćaju kad žele da osete duh istorije koji je savršeno spojen sa modernim ambijentom. 

3. RESTORAN “LANGOUSTE”

Kada je pre 20 godina prvi put otvorio vrata za svoje goste, odmah se moglo naslutiti da će upravo restoran Langouste biti omiljeno mesto istinskih ljubitelja mediteranske hrane. I danas, nakon 2 decenije, ovaj restoran je ostao mesto gde možete uživati u savršenim specijalitetima i prijatnoj atmosferi. 

Ako se za neki restoran u Beogradu može reći da je vrlo blizu svetski poznatih restorana onda je to restoran Langouste. Mišelinove zvezdice, najprestižnija nagrada u svetu kulinarstva, mu je sve bliža i bliža. U ovom restoranu možete probati neke od jela kojih nema gotovo ni u jednom drugom beogradskom restoranu.  

4. RESTORAN “DVA JELENA”

Restoran “Dva jelena” jedno je od mesta bez kojih se ne može zamisliti boemski život Beograda. Sa radom je počela još davne 1832. godine i već skoro dva veka predstavlja jedan od najreprezantativnijih lokala u gradu. Nalazi se u srcu Skadarlije i predstavlja pravi duh starinske kafane kojim retko koji današnji restoran može da se pohvali.

5. RESTORAN “MAGELLAN”

Ukoliko želite sebe da počastite najukusnijim zalogajima, ali i da se osećate kao da ste na najekskluzivnijoj jahti, onda je red da posetite restoran Magellan na Novom Beogradu.

Prethnodni članak

Vodimo vas u atelje “Erudito” – carstvo kvaliteta u srcu Beograda

Sledeći članak

Priča o najstarijoj beogradskoj porodici

Ne propustite

LA VIE EN ROSE vodič: gde na Dorćolu pijemo najlepšu kafu?

Dorćol je jedan od najlepših delova Beograda koji odiše duhom nekadašnjeg grada,

Ljubavni zalogaj – hotel “Moskva” kreirao specijalan kolač za zaljubljene

Hotel Moskva već decenijama oplemenjuje srpsku prestonicu, kako svojim ambijentom, tako i

Romantični ambijenti u Beogradu gde možete proslaviti 14. februar

Dan zaljubljenih većina parova proslavlja u vidu zajedničkih izlazaka, kao što je