Foto: Pinterest

Korak po korak do prirodno stilizovanih lokni

Početak
24/03/2024

Postoji nekoliko vrsti lokna koje današnje dame vole, te na takav način stilizuju svoju kosu. Ukoliko ste se pitali kako do savršenih lokni, a u isti mah da izgledaju prirodno, mi vam u današnjem tekstu donosimo rešenje koje, verujemo da će vam biti od koristi.

Ovakva frizura idealna je iz prostog razloga što sa njom uvek izgledate doterano, a ne oduzima vam previše vremena.

Foto: Pinterest

“GUŽVANE LOKNE”

Postupak: Operite kosu šamponom za povećanje volumena, potom stavite balzam. Stavite ga samo na krajeve kose da vam ne bi pritisnuo i spljoštio kosu. Razmrsite kosu dok to radite.

Dobro isperite kosu kako biste isprali svu prljavštinu i ostatke proizvoda koje ste ranije stavljali u kosu. Prosušite kosu peškirom. Nemojte je trljati jer se tako lomi dlaka i oštećuje kosa. Umesto toga nežno pritisnite peškir kako biste odstranili suvišnu vodu iz kose. Dok vam je kosa još vlažna, uzmite penu za kosu velčine loptice za golf, ili malo gela veličine graška. Nagnite se napred i počnite da gnječite kosu gelom ili penom. Gnječite kosu istim pokretom ruke koji biste pravili ako gužvate list papira. Ni gel ni penu ne približavajte korenu kose, jer ćete tako umastiti kosu i kožu glave. Nastavite da gnječite na gore i potom ostavite kosu da se osuši.

LOKNE OD UKOSNICA

Postupak: Operite kosu dobrim šamponom za povećanje volumena i potom stavite balzam. Bilo bi dobro da razmrsite kosu češljem sa širokim zupcima. Nežno prosušite kosu peškirom, nemojte je trljati. Nanesite malo gela za kosu. Izdvojite deo kose na temenu i vežite u punđu. Na ovom delu kose ćete na kraju raditi.

Uzmite pramen kose sa strane, širine 2,5 cm, uvijte ga oko kažiprsta i napravite petlju. Držite je u mestu uz pomoć palca i kažiprsta. Uvijajte taj deo na gore dok ne stignete do korena. Držite uvijeni deo kose uz glavu i pričvrstite ga ukosnicom. Ako su vam pramenovi predebeli ukosnica će napraviti udubljenja u kosi.

Ponovite ovaj postupak sa ostatkom kose. Kada ste završili sa donjim delom kose, ponovite isto sa kosom u punđi dok svu kosu ne pričvrstite ukosnicama. Uvijte kosu svilenom maramom da biste držali ukosnice na mestu i idite da spavate. Marama će takođe upiti i vlagu iz kose.

Ujutru kada se probudite, namestiste svoje kovrdže. Ukosnice sklonite tek kada vam se kosa potpuno osuši. Nemojte da koristite fen jer će on uništiti lokne. Kada skinete sve ukosnice, raščešljate nežno prstima kosu.

LOKNE OD PLETENICA

Postupak: Operite kosu i sačekajte da bude oko 70% suva. Podelite je na dva dela i napravite po pletenicu sa obe strane glave. Ako želite da imete lokne samo u donjim delovima kose, napravite dve obične pletenice. Ako želite lokne koje počinju uz samu glavu, napravite dve francuske (riblja kost) ili pletenice sa obe strane. Držite pletenice dok vam se kosa potpuno ne osuši. Možete da spavate sa pletenicama i da ih skinete ujutru. Raščešljajte ih prstima i poprskajte lakom za kosu ili drugim proizvodom za učvrščivanje.

LOKNE OD PAPILOTNI

Postupak: Operite kosu šamponom ili je samo navlažite koristeći flašicu sa rasprskivačem. Iscedite višak vlage iz kose pomoću peškira. Ako imate gustu kosu, podelite je u delove i uvijajte kosu papilotnama na gore. Ako vam je kosa retka ne morate da je delite pre nego što počnete sa uvijanjem. Pazite da uvijate kosu na gore dok papilotne ne dođu do glave. Ukoliko papilotne ne stoje čvrsto, možda je pramen koji uvijate predebeo. Držite papilotne nekoliko sati dok se kosa potpuno ne osuši. Za to vreme možete da čitate knjigu, gledate neki film, ili uradite nešto drugo. Papilotne skidajte polako i nežno. Dok ih skidate uvijajte kosu oko prsta kako biste sačuvali oblik. Nakon što ih sve skinete, raščešljajte kosu prstima. Poprskajte lakom za kosu kao biste učvrstili lokne.

LOKNE UZ POMOĆ PUNĐE

Postupak:

Kada vaša kosa bude oko 80% suva, nanesite malo gela za kosu. uzmite jedan pramen širine 2-5 cm (što je manji pramen to će gušće biti vase lokne) i počnite da uvijate dok ne počne da liči na kanap. Uvijajte pramen čvrsto oko samog sebe dok ne formira malu uvrnutu punđu.

Osigurajte ga ukosnicom. Ponavljajte ovo dok cela kosa ne bude uvijena u bantu punđe Stavite kapu za tuširanje i ostavite da stoji preko noći. Ujutru skinite kapu za tuširanje i ostavite kosu da se osuši. Odvežite svaku punđu, jednu po jednu, i raščešljajte kosu prstima. Na kraju poprskajte lakom za kosu kako biste učvrstili kosu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ako želite personalizovani suvenir iz Pariza, na pravom ste mestu

Sledeći članak

Na koji parfem su mirisale istorijske ličnosti? – imamo odgovor!

Ne propustite

Koje note parfema izabrati kada nastupe letnje vrućine? Imamo savršen izbor za vas

Tokom prolećnih i letnjih dana, obično proživljavamo mnoge nezaboravne životne trenutke, a

Donosimo odgovor na pitanje: koje su najbolje frizure i dužine kose za vaš oblik lica?

Ako želite da istaknete određene crte lica, poslušajte savete koje vam donosimo

Parfemi sa aromom jagode su pravi uvod u leto: donosimo vam najboljih pet po našem izboru

Složićete se da nije lako odoleti parfemu koji nas (diskretno ili izraženije)