Foto: Instagram/ @studiolfattivo

Na koji parfem su mirisale istorijske ličnosti? – imamo odgovor!

Početak
25/03/2024

Da li ste se nekada pitali kako su mirisali vladari koji su obeležili istoriju? Pariška kompanija Astier de Villatte je odlučila da obraduje ljubitelje parfema sa tri mirisa koja dočaravaju različite istorijske epohe. Svaki parfem krije neku priču, a mi ćemo vas u nastavku teksta upoznati sa njima.

Ivan Pericoli i Benoit Astier de Villatte, čuvari tradicionalne zanatske proizvodnje keramike u Parizu su 2008. odlučili da udruže snage sa velikim imenima iz sveta parfema i da zajedno započnu kreiranje luksuzne mirisne robe. Kreatori ovog brenda zajedno sa parfimerom Dominikom Ropionom i antropološkinjom i istoričarkom za parfeme Anikom Le Gere su odlučili da 2022. godine ožive impozante mirise koje su koristili vladari različitih istorijskih doba.

Tako su nastala tri mirisa Le Dieu Bleu, Artaban i Les Nuits.

Le Dieu Bleu iza njegovog naziva krije se moćno značenje – plavi Bog. Ovaj parfem nam donosi božanske mirise starog Egipta i vraća nas u doba pre 4.000 godina p.n.e . Opojni mirisi ovog parfema vode nas do grobnica i hramova nekadašnjih faraona. Ovaj univerzalni parfem predstavlja aromatičnu kombinaciju biljaka koje rastu na obalama Nila i nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Artaban je pravi predstavnik kraljevskih parfema. Ovaj čudesan miris prvenstveno je bio stvoren za partanske kraljeve, ali su bogati Rimljani koristili svaku priliku da dođu do njega, te da on postane simbol mode tog vremena. Ovaj parfem napravljen je od 24 aroma uvezenih iz najdaljih krajeva. Univerzalan je i svideće se ljudima koji vole aromu vanile, tamjana i najstarijeg začina čovečanstva cimeta.

Les Nuits krije miris ljubavi čuvenog kompozitora Frederik Šopena I francuske spisateljice Žorž Sand. Opojni mirisi ovog parfema širili su se baštama Maison de Nohanta do ranih jutranjih časova. Jedinstveni opojni miris turske ruže, damascene, najplemenitije I najluksuznije od svih ruža, u kombinaciji zemljanih I drvenih mirisa oduševiće vaša čula.

Tri istorijska mirisa prodaju se u zlatnoj kutiji uz koju dolazi i knjiga koja će vam dočarati detaljan postupak njihovog nastanka i otkriti vam njihove skrivene priče i jedinstvenu simboliku.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Korak po korak do prirodno stilizovanih lokni

Sledeći članak

Pixie frizura iz 90-ih se vratila i znamo kako da je negujete

Ne propustite

Tečne konture – donosimo vam novi trend nanošenja šminke

Pored svih trendova šminke koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodnih

Posle ovog teksta poželećete proizvode od nevena za svoju kožu

Cvetovi nevena su jednostavni i prepoznatljivi, boja vedra i jarka, a njegova lekovita

Ideje za prolećni manikir inspirisan uskršnjim praznicima

Ukoliko volite da svoj manikir prilagodite specijanoim prilikama ili praznicima, onda je