Foto: mediastorehouse

Kome danas na Vimbldonu pripada stolica princeze Dajane?

Početak
15/07/2023

Leta 2021. godine, cela Velika Britanija bila je u znaku princeze Dajane. 1. jula, kada bi slavila 60. rođendan, sinovi su joj otkrili spomenik u vrtu Kensingtonske palate, njene nekadašnje rezidencije. I ovog jula mediji su evocirali uspomene na ženu kojoj je narod nezvanično dodelio titulu kraljice svih srca.

No, kako je u Londonu u toku najprestižniji grend slem turnir – Vimbldon, većina medija fokus “baca” na kreacije koje se nose, kao i nas sam turnir, a mi vas na sekund vraćamo u prošlost… Setite se princeze Dajane koja je i sama volela da rekreativno uzme reket u ruke i pokaže šta zna, predano je pratila dešavanja i na “Vimbldonu”.

Foto: Wikipedia/Public domain

Bilo je to osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, a na centralne terene “All England kluba” dolazila je čak i nakon razvoda od princa Čarsla, kada više nije imala prava da sedi u loži rezervisanoj za članove kraljevske porodice, već bi se pridružila publici na “običnim“ tribinama, što je sa zadovoljstvom činila.

Njeni odevni komadi koje je birala za ovu priliku, jednako su “upadali u oči” kao i njeno strastveno navijanje. Uživala je u mečevima velikih šampiona, a to su tada bili Boris Beker, Ivan Lendl, Džon Mekinro, Andre Agasi… Često je sa sobom vodila i svoju majku. Princ Vilijam je, reklo bi se, nasledio njenu ljubav prema “belom sportu“.

Upravo on danas sa Kejt prati “Vimbldon” sa mesta koje je nekad pripadalo neprežaljenoj Dajani.

Prethnodni članak

Jelena Đoković na Vimbldonu osvojila prvo mesto – za najbolji stajling

Sledeći članak

Kako je nastao Lacoste? Brend koji Đoković rado bira za velike mečeve

Ne propustite

Iskoristite zimu još malo – sportovi u kojima se vredi oprobati

Svi tokom zime volimo da ležimo ušuškani ispod svojih prekrivača, da posmatramo

Istorija Australian Open turnira – od ranih početaka do danas

Australian open jedan je od četiri Grend slem teniskih turnira koji rado

Mudre reči Novaka Đokovića koje će probuditi uspeh u vama

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Završni ATP masters sezone, sedmi