Foto: Pinterest/ @thesundaymode

Knjige koje treba da pročitate u svojim dvadesetim

Početak
03/03/2024

Kada ste na prekretnici odraslog doba, novh navika, odabira i poslova, neophodno je raditi na sebi u kontinuitetu i sazrevati. Jedan od načina rada na sebi je putem čitanja knjiga, a u nastavku teksta možete pogledatii preporuke nekih knjiga koje možete pročitatii u svojim dvadesetim.

Gordost i predrasuda, Džejn Ostin

Nezaboravni klasik Džejn Ostin ,,Gordost i predrasuda“ predstavlja knjigu koja je za napisana za svačiju dušu. Radnja se odvija početkom 19.veka , gde je priča fokusirana na ljubavni zaplet Elizabet Benet i gospodina Darsija. Priča nam prikazuje kako ishitreno rasuđivanje i gledanje površno na stvari, može vrlo lako da nas demantuje i da je ono što se nalazi ispod površine nečije ličnosti mnogo bitnije.

Majstor i Margarita, Mihail Bulgakov

,,Majstor i Margarita“ je roman koji je Mihail Bulgakov pisao od 1928.godine pa sve do svoje smrti. Ovo delo u sebi objedinjuje filozofsko, religiozno  i fantastično štivo, koje vam može proširiti vidike i promeniti pogled na život. Priča govori o tome kako tridesetih godina prošlog veka u Moskvu stiže đavo, koji sa sobom donosi mnogo nevolja. Za to vreme Majstor, koji je autor neobjavljenog dela o Isusu i Pontiju, bespomoćan leži u duševnoj bolnici, dok se njegova verna Margarita ne libi da proda dušu đavolu kako bi ga spasila.

Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj, Štefani Štal

Svetski bestseler iz oblasti psihologije ,,Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ je knjiga koja govori o unutrašnjim borbama koje unutrašnje dete vodi u nama. Ono predstavlja zbir svih događaja i odnosa koji su u detinjstvu ostavili snažan trag u nama, posredstvom naših roditelja ili drugih bitnih ljudi. Ova knjiga nosi u sebi ključ za rešavanje mnogih problema i borba sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Planina si ti, Brajana Vist

U životu nema većeg izazova od savladavanja samog sebe, u knjizi ,,Planina si ti“ govori o tome kako da prestanete da sabotirate svoje snove i pretvorite ih u stvarnost. Knjiga je podeljena na sedam poglavlja koja se bave razumevanjem svojim emocija (ljutnje, tuge, straha…) kako bismo prestali da sabotramo sebe i kako bismo izgradili budućnost iz svojih snova.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Tom i Džeri – kako je jedno pismo uticalo na opstanak legendarnog crtanog filma?

Sledeći članak

LVER vremeplov: ovo su evrovizijske pesme sa najlepšom porukom

Ne propustite

Zanimljivost izvučena iz knjige – ko je zapravo bila Zone Zamfirova o kojoj je pisao Stevan Sremac?

O tome kako je izgledala i rasla prava Zona Zamfirova, koliko je

Pripremite listu knjiga za odmor – donosimo vam najbolje naslove “lekovitih” štiva

Knjige koje vam donosimo u nastavku, smatramo da su “lekovite” za čitanje

Preporuka za one sa malo slobodnog vremena: 10 knjiga koje se čitaju za jedan dan – “pitke” su i zanimljive

Da li želite da pročitate neku kratku knjigu i da se zapitate