Foto: Pinterest/ @thesundaymode

Knjige koje treba da pročitate u svojim dvadesetim

Početak
03/03/2024

Kada ste na prekretnici odraslog doba, novh navika, odabira i poslova, neophodno je raditi na sebi u kontinuitetu i sazrevati. Jedan od načina rada na sebi je putem čitanja knjiga, a u nastavku teksta možete pogledatii preporuke nekih knjiga koje možete pročitatii u svojim dvadesetim.

Gordost i predrasuda, Džejn Ostin

Nezaboravni klasik Džejn Ostin ,,Gordost i predrasuda“ predstavlja knjigu koja je za napisana za svačiju dušu. Radnja se odvija početkom 19.veka , gde je priča fokusirana na ljubavni zaplet Elizabet Benet i gospodina Darsija. Priča nam prikazuje kako ishitreno rasuđivanje i gledanje površno na stvari, može vrlo lako da nas demantuje i da je ono što se nalazi ispod površine nečije ličnosti mnogo bitnije.

Majstor i Margarita, Mihail Bulgakov

,,Majstor i Margarita“ je roman koji je Mihail Bulgakov pisao od 1928.godine pa sve do svoje smrti. Ovo delo u sebi objedinjuje filozofsko, religiozno  i fantastično štivo, koje vam može proširiti vidike i promeniti pogled na život. Priča govori o tome kako tridesetih godina prošlog veka u Moskvu stiže đavo, koji sa sobom donosi mnogo nevolja. Za to vreme Majstor, koji je autor neobjavljenog dela o Isusu i Pontiju, bespomoćan leži u duševnoj bolnici, dok se njegova verna Margarita ne libi da proda dušu đavolu kako bi ga spasila.

Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj, Štefani Štal

Svetski bestseler iz oblasti psihologije ,,Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ je knjiga koja govori o unutrašnjim borbama koje unutrašnje dete vodi u nama. Ono predstavlja zbir svih događaja i odnosa koji su u detinjstvu ostavili snažan trag u nama, posredstvom naših roditelja ili drugih bitnih ljudi. Ova knjiga nosi u sebi ključ za rešavanje mnogih problema i borba sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Planina si ti, Brajana Vist

U životu nema većeg izazova od savladavanja samog sebe, u knjizi ,,Planina si ti“ govori o tome kako da prestanete da sabotirate svoje snove i pretvorite ih u stvarnost. Knjiga je podeljena na sedam poglavlja koja se bave razumevanjem svojim emocija (ljutnje, tuge, straha…) kako bismo prestali da sabotramo sebe i kako bismo izgradili budućnost iz svojih snova.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Tom i Džeri – kako je jedno pismo uticalo na opstanak legendarnog crtanog filma?

Sledeći članak

LVER vremeplov: ovo su evrovizijske pesme sa najlepšom porukom

Ne propustite

Pet godina od odlaska književnika Dobrice Erića

Danas, 29. marta, obeležavamo pet godina od odlaska velikana naše književnosti, pesnika,

Sećanje na velikog pisca: Branko Ćopić

U srcima mnogih ljudi, posebno onih koji su odrasli uz njegova dela,

Somborske anegdote o Lazi Kostiću

Jedan od najpoznatijih srpskih pesnika, Laza Kostić, ostao je upamćen po svojoj