/

Kako se našminkati, a ostati prirodnog izgleda?

Foto: Pexels

“Soft glam” je novi način šminkanja koji je već neko vreme glavna tema na mrežama. Osmislila ga je Meri Filips, šminkerka koja je zadužena za besprekoran ten i izgled poznatih modela. Ona je naposletku postavila detaljan tutorijal na svom TikToku, zajedno sa listom proizvoda koje preporučije za rekreaciju ovog načina ulepšavanja.

Naime, tajna savršenog i prirodnog izgleda su podslikanje i iscrtavanje kostiju, iliti, isticanje kontura ispod tankog sloja tečnog pudera. 

Neuobičajen postupak šminkanja daje neverovatne efekte, pa sve devojke sada šminku stavljaju ovim redosledom. Naravno prvi je prajmer, a zatim na red dolazi konturisanje bronzerom (umereno), koji se nanosi tako da daje efekat podizanja i osvežavanja lica. Nanosi se na jagodice, predeo izad obrva tako da uokviri čelo, zatim na linije vilice i konture nosa.

Foto: Pexels

Nakon toga sledi korektor, koji se nanosi tako da popuni prostor izmedju kontura, to jest ispod očiju, ispod linije bronzera na jagodicama i duž centra nosa, izmedju linija kontura. Posle nanošenja i ravnomernog blendanja ovih prozvoda karakterističnim pokretima ka gore koji vizuelno zatežu lice, sledi tanak sloj tečnog pudera male pokrivne moći.

Preporučljivo naneti ga velikom pufnastom četkom, tako da lagano prekrije već nanesene konture. Poslednji korak ovog viralnog tutorijala je rumenilo, koje se nanosi preko jagodica i nosa u obiku latiničnog slova  W.

Kako je ovo tutorijal za besprekoran ten i bazu šminke, ostatak je potuno prepušten vama, pa izgled možete upotpuniti samo maskarom i balzamom za usne, za svakodnevni izgled ili nesto jačom šminkom na očima i upečatljivim karminom za glamuroznije prilike.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije