Foto: Pexels

Kako se našminkati, a ostati prirodnog izgleda?

Početak
11/11/2023

“Soft glam” je novi način šminkanja koji je već neko vreme glavna tema na mrežama. Osmislila ga je Meri Filips, šminkerka koja je zadužena za besprekoran ten i izgled poznatih modela. Ona je naposletku postavila detaljan tutorijal na svom TikToku, zajedno sa listom proizvoda koje preporučije za rekreaciju ovog načina ulepšavanja.

Naime, tajna savršenog i prirodnog izgleda su podslikanje i iscrtavanje kostiju, iliti, isticanje kontura ispod tankog sloja tečnog pudera. 

Neuobičajen postupak šminkanja daje neverovatne efekte, pa sve devojke sada šminku stavljaju ovim redosledom. Naravno prvi je prajmer, a zatim na red dolazi konturisanje bronzerom (umereno), koji se nanosi tako da daje efekat podizanja i osvežavanja lica. Nanosi se na jagodice, predeo izad obrva tako da uokviri čelo, zatim na linije vilice i konture nosa.

Foto: Pexels

Nakon toga sledi korektor, koji se nanosi tako da popuni prostor izmedju kontura, to jest ispod očiju, ispod linije bronzera na jagodicama i duž centra nosa, izmedju linija kontura. Posle nanošenja i ravnomernog blendanja ovih prozvoda karakterističnim pokretima ka gore koji vizuelno zatežu lice, sledi tanak sloj tečnog pudera male pokrivne moći.

Preporučljivo naneti ga velikom pufnastom četkom, tako da lagano prekrije već nanesene konture. Poslednji korak ovog viralnog tutorijala je rumenilo, koje se nanosi preko jagodica i nosa u obiku latiničnog slova  W.

Kako je ovo tutorijal za besprekoran ten i bazu šminke, ostatak je potuno prepušten vama, pa izgled možete upotpuniti samo maskarom i balzamom za usne, za svakodnevni izgled ili nesto jačom šminkom na očima i upečatljivim karminom za glamuroznije prilike.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Cena praćenja surovih standarda lepote koje postavlja današnjica

Sledeći članak

Saveti za što duže trajanje šminke na licu

Ne propustite

Svaki parfem može da traje duže: donosimo vam trikove za postojanost mirisa na koži

Svi se nekada susrećemo sa situacijom da nam miris koji smo priželjkivali

Porculanski ten, istaknuta boja usana: kako su se žene šminkale 1930-ih godina?

Šminka je neizostavan deo rutine skoro svake dame, a koliko se ona

Beauty saveti: kako postići izgled Parižanke u samo nekoliko koraka

Maskara i crveni ruž su neizbežni deo lepote svake Parižanke, a ostatak