Foto: Pinterest/charleskeith.com

Kako da vam hodanje na štiklama bude poput hodanja po oblacima

Početak
13/02/2024

Hodanje na visokim potpeticama budi poseban vid samouverenosti kod žena, međutim upravo taj hod nam vrlo često može delovati kao da je posut trnjem. Srećom, postoje trikovi koji će vam olakšati vreme provedeno na potpeticama, kao i hod u njima.

Razgazite ih

Verovali ili ne, izuzetno je bitno razgaziti štikle čim ih kupite. To možete učniti tako što ćete obuti čarape i nekoliko minuta nositi štikle, ponovite taj postupak više puta u toku dana, i obuća će vam postati dosta komfornija.

Gazite peta-prsti

Pri hodanju na štiklama izuzetno je bitno da vam hod bude pravilan, kako biste se lakše kretali. Kako bi vaše hodanje izgledalo prirodno,, bitno je prvo gaziti petom, a zatim lagano preći na prste.

Koristite jastučiće

Na tržištu postoje razni jastučići koje možete umetnuti u cipele, a koji će vam ublažiti bol i pritisak. Gel jastučići su izuzetno tanki, možete ih nositi tokom celog dana, a pružiće vam stabilnost i sprečiti klizanje stopala.

Držanje tela

Sećate se kad vas je mama stalno opominjala da se ispravite, a vi biste je poslušali na kratko i opet nastavili po svome. E pa ispostavilo se da je mama bila u ravu. Neizmerno je važno da ispravite leđa i vrat dok  hodate na štiklama, kako bi ste se lakše kretali.

Rešenje je u zamrzivaču

Koliko god zvučalo ludo, ovaj trik vam može pomoći kako biste pobedili žuljanje cipela. Napunite jednu kesu za zamrzivač vodom, pa kesu stavite u cipelu. Zatim cipele sa kesama stavite u zamrzivač,  i pustite da odstoji preko noći.

Novine

Trik sa novinama, isti je kao trik sa čarapama, samo što ćete vodom nakvasiti novine, ali pazite samo da se ne raspadnu. Nagurajte novine u štikle koliko možete  i sačekajte da se osuše, kada se proces završi, hod na štiklama će biti mnogo udobniji.

Prethnodni članak

Podkast: era digitalnog medijskog konzumiranja

Sledeći članak

Ljubavni zalogaj – hotel “Moskva” kreirao specijalan kolač za zaljubljene

Ne propustite

Prođite sa nama kroz najluksuzniji hotel u Londonu

Pod nazivom Raffles London At The OWO, ovaj hotel u Londonu važi

Sve je počelo od jednog miša: Kako su nastali Miki i Mini Maus?

U srcu svakog detinjstva krije se poseban kutak rezervisan za Miki i

Katarina Velika – najveća Ruskinja u istoriji

Rusiju već vekovima prati status jedne od najmoćnijih, najvećih i najuticajnijih zemalja,