Foto: Privatna arhiva

Izložba pobedničkih fotografija Žakline Medenice na 50. beogradskoj Nedelji mode

Početak
14/11/2022

Žaklina Medenica, talentovana mlada fotografkinja, potvrdila je svoj talenat pobedom na konkursu beogradske Nedelje mode sa fotografijama kojima je označila prethodni 48. i 49. BFW.

Foto: Privatna arhiva

Na jubilarnom pedesetom, 12. Novembra otvorena je njena samostalna izložba pobedničkih fotografija na Dorćol placu pod nazivom “Modni okular”.

Foto: Privatna arhiva

Talenat koji poseduje, ali i trud koji maksimalno ulaže u ovaj posao, zaslužni su za njen uspeh. Ovaj i sve one koji će tek doći.

– S obzirom da sam relativno skoro ušla u svet modne fotografije, jako sam ponosna na činjenicu da sam osvojila nagradu kao najbolji mladi fotograf na prethodnoj Nedelji mode i dobila priliku da na ovom jubilarnom 50. BFW-u moje fotografije budu izložene u okviru zvaničnog programa – rekla nam je Žaklina i želela da posebnu zahvalnost da organizaciji.

Foto: Privatna arhiva

– Ovim putem bih se zahvalila svima koji su učestvovali u organizaciji, kao i na ukazanom poverenju da se nađem u grupi fotografa, te da već drugu godinu za redom fotografišem naše manekene koji nose kolekcije poznatih kreatora i to iz jedne druge perspektive – iz bekstejdža, gde se mogu fotografisati sjajni momenti pre nego modeli izađu na pistu – zaključila je Medenica.

S ponosom napominjemo da Žaklinine originalne i profesionalne fotografije krase 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄 magazin, te i da pratimo njenu karijeru od samog početka. Takođe, OVDE možete pročitati sve što nam je o sebi i svom radu jednom prilikom rekla ova mlada umetnica.

Pobedničke fotografije sa izložbe “Modni okular” pogledajte u nastavku:

NEWSLETTER

Prethnodni članak

“Iz sivih odela Beograđani uskaču u prugaste pidžame…” Momo Kapor na duhovit način opisivao je stil svojih sugrađana

Sledeći članak

Važno: Srbija je sita nekulture

Ne propustite

Priča o čuvenom beogradskom “Zlatnom papagaju”

Krajem sedamdesetih godina, kafići su bili retka pojava u Beogradu, a jedan

Bolero – priča o zapostavljenoj jugoslovenskoj grupi

Iako je njihov bend trajao svega par godina snimili su jedne od

Naša preporuka – serije inspirisane stvarnim događajima

Donosimo vam  serije koje su izuzetno intrigantne jer su zasnovane na stvarnim