Foto: anthology.canali.com

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Početak
13/04/2024

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i da je izrodila brojne dizajnere i brendove koji uživaju u svetskoj slavi i prepoznatljivosti.  Ovo je kratka istorija Kanalija, porodice koja već 85 godina ostavlja poseban trag u svetu muške mode.

Kanalijeva preduzetnička tradicija počinje ranih 1900-ih, tačnije 1908. godine, kada Đakomo Kanali otvara svoju krojačku radnju u italijanskom naselju Trijuđu. Ali kompanija Canali je zapravo osnovana 1934. godine, dolaskom Đovanija Kanali, drugog brata, koji dodatno proširuje posao, zahvaljujući iskustvu stečenom u Galeazzo Vigano, važnoj tekstilnoj industriji u to vreme.

Đakomo i Đovani Kanali; Foto: anthology.canali.com

Nakon Drugog svetskog rata u porodični biznis uključuje se i druga generacija porodice Kanali. Tri brata Đuzepe, Ženezije i Eugenije podržali su svoje roditelje i podelili su između sebe nove poslovne uloge komercijalnog menadžmenta, kreativnog upravljanja proizvodnjom i administracije.

Početkom 50-ih, modni brend Canali je uvidela potrebu za funkcionalnom odećom među posleratnom populacijom i posvećuje se isključivo kabanicama.

Između 60-ih i 70-ih, trojica braće preispituju svoju proizvodnju kako bi zadovoljili zahteve tržišta fokusirali su se na gornje delove odeće. Osim toga postaju i prvi italijanski krojači koji uvode mehanizam mašina za sečenje.

Italijanski brend Canali u daljim godinama svoju ekspanziju i širenje na svetsko tržište. Najpre osvaja Ameriku, potom i Kinu, ali i druge zemlje širom sveta otvarajući svoje prodavnice, a takođe pokreće i onlajn kupovine.

Canali je poznat po svom visokom kvalitetu materijala koje koristi za svoje odelo, poput fine vune, svile i drugih luksuznih tkanina. Brend takođe pruža mogućnost personalizacije odela, omogućavajući kupcima da biraju između različitih krojeva, boja i detalja kako bi dobili savršeno prilagođeno odelo. Njihova odela bila su izbor mnogih holivudskih glumaca poput Arnolda Švarcenegera, Roberta De Nira i mnogih drugih. Pored toga, Canali je aktivan u društveno odgovornim inicijativama, uključujući programe za očuvanje životne sredine i podršku lokalnoj zajednici.

Canali nije samo modna kuća, već je i porodična firma koja se ponosi svojom tradicijom i nasleđem.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Otvorena spektakularna Dolce & Gabbana izložba u Italiji

Sledeći članak

Roberto Kavali: Više od mode

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Šik prošlog veka: zbog čega je šetnja Knez Mihailovom bila svojevrsni oblik modne revije

Beograd je nekada važio za centar mode, a naši ljudi važili su