Foto: Instagram/@milanfashionweek

GUCCI sofisticirana muška kolekcija predstavljena u Milanu

Početak
13/01/2024

Kreativni direktor Sabato De Sarno predstavio je Gucci mušku kolekciju odevnih komada i aksesoara tokom prvog dana Nedelje mode u Milanu, a sa njom i lucidno razumevanje manifesta “Ancora“, što je definisalo njegov dosadašnji rad u ovoj modnoj kući.

Na italijanskom, reč ancora znači ponovo, u De Sarnovom univerzumu, to znači ponovna priča o svemu, ali ovaj put izražena kao radost. Njegova debitantska linija muških komada priča priču kroz sofisticiranost i glamur, nudeći izraze klasične muške garderobe koji će pridobiti svačije srce.

Revija je održana u milanskoj Fonderia Carlo Macchi, fabrici opremljenoj kolosalnim metalnim gredama i glatkim cementnim podovima. Početni izgledi sastojali su se od neutralnih odela, odražavajući ona koja su se pojavila u de Sarnovoj debitantskoj ženskoj kolekciji u septembru, s tim što su izgrađena sa širim strukturama za muški oblik tela, naravno.

Kožne rukavice i torbe sadrže “IT” boju, Gucci Rosso, koja je preuzela glavnu reč u Gučijevom javnom imidžu još od istaknute kolekcije za proleće 2024.

Takođe, mogli smo videti i kapute sa kristalnim kopčama kao i pernatim završetkom, ali i džempere sa svetlucavim kapuljačama i majice bez rukava. Ovakvi autfiti bi se svideli samo “hrabrijima”…

Završni izgledi uklopljeni su u tradicionalni crno-beli smoking, sa velikim brojem asimetričnih kravata, sakoa sa dve kopče, oštrih revera uz tamne pantalone. Poslednji u nizu, Look 56 sadržao je dramatičan kaput nalik na ogrtač, prebačen preko majice i kravatu koja je bila ležerno vezana oko vrata.

Pogledajte snimak sa GUCCI defilea u Milanu:

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Da li biste želeli ovakvu torbu Louis Vuittona?

Sledeći članak

Prepoznatljiva Armani elegancija na Nedelji mode u Milanu

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je