Foto: Pexels/Julia Volk

Donosimo vam nekoliko ideja za aktivnosti tokom praznika

Početak
30/04/2024

Praznici su sjajna prilika za porodična i prijateljska okupljanja. Bliži nam se Prvi maj, kao i Vaskrs, a mnogi koriste priliku da te praznike provedu uz sjajne aktivnosti ili odmor od užurbanog načina života.

S toga smo u nastavku za vas pripremili nekoliko ideja za aktivnosti koje vam se mogu dopasti i koje mogu ispuniti vaše dane.

Piknik u dvorištu ili na terasi / Piknik u javnosti (uranak)

Ne mora uvek biti mnogo ljudi da bi bilo interesantno druženje. Ukoliko živite u kući i volite mir, idealno je da napravite piknik u dvorištu. Takođe, ukoliko živite u stanu, a imate terasu – svakako da možete napraviti zakusku uz omiljenu muziku baš tu.

Foto: Pinterest/Classy Girls Wear Pearls

Piknik u prirodi, uranak ili poznatije kao “roštiljanje” tokom prvomajskih praznika aktivnost je koju većina voli, pa joj se priklanja više. Parkovi i odmarališta pored vode, idealne su lokacije za ovu vrstu druženja. Mi ovim putem apelujemo na to da pri ovom odabiru ne ostavljate za sobom smeće na javnim zelenim površinama.

Društvene igre

Društvene igre su uvek okupljale najvoljenije, pa što za praznike ne biste odabrali da upravo ovo bude jedna od vaših aktivnosti posle večere, uz piće? Na primer, odaberite onu koja može da se igra u četvoro ili više osoba i dobra zabava vam je zagarantovana.

Poseta izložbama

Poseta izložbama i kulturno uzdizanje je nešto što definitivno morate da uradite tokom dana praznika i odmora. Što se srpske prestonice tiče, izdvojili bismo otvaranje izložbe Aleksandar Đorđević – Graditelj Beograda od strane Novice Babovića, koja će biti otvorena od 30. aprila do 8. juna u prostorijama Galerije nauke i tehnike SANU. Takođe, ukoliko niste bili u Narodnom muzeju, mislimo da je sada vreme.

Šetnja i rekreativno trčanje

Često zbog obima posla nemamo vremena za sebe, te preskačemo fizičku aktivnost. Dani nakon praznika idealni su da zbog obimnije ishrane odlučite da dane započnete upravo tako – uz šetnju ili trčanje koje će vam dobro doći.

Vreme za vino

Ukoliko ste ljubitelji vina, tokom praznika sjajno je vreme da napravite proslavu prilikom koje biste sa prijateljima i porodicom, uz meze, probali nekoliko vrsta vina sa različitog podneblja. Ovo možete da upotpunite i društvenim igrama takođe.

Slikanje

Ukoliko volite da se opuštate tokom praznika, slikanje je sjajna aktivnost za vas. Dok još rade knjižare, kupite blok za slikanje ili manje platno, vodene boje ili tempere i opustite se uz sopstveno kreiranje umetničkog dela. Takođe, možete da napravite i malo umetničko veče, te da pozovete svoje najbliže i slikate zajedno. Naravno, uz čašu vina.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Tri egzotična recepta iz francuske kuhinje koja morate isprobati

Sledeći članak

Predstavljamo vam šest modernih tehnika za farbanje jaja

Ne propustite

Oaze u Srbiji za odmor od gradske buke: pronašli smo kućice u kojima ćete uživati

Ukoliko želite da pobegnete negde za vikend, a niste ljubitelj hotelskog smeštaja,

U susret Olimpijskim igrama donosimo vam spisak kraljevskih predstavnika na ovoj manifestaciji

Pored toga što nose titule vojvoda, vojvotkinja, princ ili princeza, mnogi plemići
Naomi Campbell, BMW

Visoka moda i automobili: BMW predstavlja model inspirisan Naomi Campbell

Ako ste se nekada zapitali kakav uticaj jedna moćna i prelepa žena