Sabrina Carpenter (Izvor: Instagram/@sabrinacarpenter)

„Curtain bangs“ – šiške koje pristaju svakom obliku lica

Početak
20/02/2024

„Curtain bangs“ ili takozvane „zavesa šiške“ biće jedna od najpopularnijih frizura i ovog proleća, s obzirom na to da su potpuno osvojile svet tokom prethodih godina.

Originalno potiču iz 70-ih, ali ih ovih dana možemo videti na crvenim tepisima širom sveta, jer ih glumice jako vole. Sa sobom donose brojne prednosti koje ženama 21. veka prvenstveno štede vreme, ali i novac. Ovakve šiške zahtevaju minimalno održavanje, a izgledaju jako lepo i kada krenu da rastu, pa kada se jednom ošišaju, mogu trajati i po nekoliko meseci.

Kod ovih šiški razdeljak je obično na sredini, tako da padaju i ravnomerno uokviruju lice, iznutra su kraće, a spolja postepeno postaju duže. „Curtain bangs“ su jako svestrane, pa ih jedan dan možete nositi na klasičan način, a već sledećeg ih možete začešljati sa strane ili staviti iza uha. Idealne su za prikrivanje visokog, izraženog čela, isticanje jagodica, ali ako se pravilno ošišaju, mogu izgledati podjednako dobro na svim obilicima lica. Postoje brojne varijacije ovog trenda, pa se ove šiške mogu videti na dugačkoj, ali i kratkoj, retkoj, ali i bujnoj, ravnoj, kao i kovrdžavoj kosi. Sa ovom frizurom šik izgled je zagarntovan, jer šiške doprinose da kosa izgleda sveže isfenirano i puno volumena.

Masovnoj popularizaciji ovog trenda doprinose i brojni tuorijali na društvenim mrežama koji prikazuju kako da u nekoliko naizgled jednostavnih koraka postignete ovaj look kod kuće. Međutim ovaj trend takođe prednjači i kada su u pitanju neuspeli pokušaji neveštih frizera, stoga je potrebno biti jako obazriv ili se obratiti stručnjacima.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Od zabrane nošenja do slobode – kako je nastao crveni ruž?

Sledeći članak

Imamo odgovor na pitanje – koje labello je najbolje za negu usana?

Ne propustite

Tečne konture – donosimo vam novi trend nanošenja šminke

Pored svih trendova šminke koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodnih

Posle ovog teksta poželećete proizvode od nevena za svoju kožu

Cvetovi nevena su jednostavni i prepoznatljivi, boja vedra i jarka, a njegova lekovita

Ideje za prolećni manikir inspirisan uskršnjim praznicima

Ukoliko volite da svoj manikir prilagodite specijanoim prilikama ili praznicima, onda je