Foto; Instagram/@estrop_barcelona

Coperni i Pierre Cardin – kosmička misterija prikazana kroz modu

Početak
05/03/2024

Osmog dana PFW jesen/zima 2024. ljubitelji mode bili su počašćeni spektaklom tematskih inovacija i veštinom dizajna. Francuska modna kuća Pierre Cardin povela je prisutne u dubinu mora, dok je brend Coperni gurnuo svoju publiku u kosmos materijalima direktno iz naučnofantastične priče.

Pierre Cardin: Od svemirskog doba do zagrljaja okeana

U Atelier des Lumieres, kolekcija Pierre Cardin bila je duboko ronjenje u vodenu fantaziju. Izložba, prepuna digitalnih morskih stvorenja i okeanskih pejzaža, značila je tematski pomak od kultnog svemirskog doba brenda ka istraživanju misterija okeana. Manekenke su defilovale u odeći koja je spojila futurističke siluete sa morskim elementima

Coperni: Kosmička inovacija

Revija brenda Coperni, koji je poznat po svom avangardnom pristupu, nije razočarao kolekcijom za jesen/zimu 2024. Brend je transformisao Studio 217 u kosmičku pistu, gde su modeli ukrašeni elegantnim, futurističkim komadima imitirali nebeska tela. Vrhunac je bila inovativna Air Svipe torba, čudo dizajna napravljena od aerogela, materijala koji koristi NASA, i težine samo 35 grama.

Ovaj komad, koji otelotvoruje i lakoću i sofisticiranost visoke tehnologije, naglašava posvećenost pomeranju granica modnog dizajna i održivosti brenda Coperni.

BUDUĆNOST MODE

Revije Pierre Cardin i Coperni na Nedelji mode u Parizu predstavljaju primer stalnog istraživanja tematskih i materijalnih inovacija modne industrije. Cardin okeanski poduhvat i Coperni kosmički narativ ne nude samo nove estetske vizije, već odražavaju i kapacitet ove industrije.

Nove kolekcije podstiču širu refleksiju o tome kako moda može da nastavi da evoluira, istovremeno osvajajući maštu i čuvajući planetu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

LA VIE EN ROSE na ulicama Pariza – Streetstyle Nedelje mode

Sledeći članak

Nova YSL muška kolekcija podseća na kolekcije iz šezdesetih

Ne propustite

Modna kuća Chanel konačno napravila drugačiju reviju

Najnovija kolekcija modne kuće Chanel na Nedelji mode u Parizu spaja klasičnu

Nova YSL muška kolekcija podseća na kolekcije iz šezdesetih

Muška kolekcija za zimu 2024. brenda YSL prikazana je kroz razviju u

LA VIE EN ROSE na ulicama Pariza – Streetstyle Nedelje mode

Nedelja mode u francuskoj prestonici traje još samo dva dana, a mi