Foto; Instagram/@estrop_barcelona

Coperni i Pierre Cardin – kosmička misterija prikazana kroz modu

Početak
05/03/2024

Osmog dana PFW jesen/zima 2024. ljubitelji mode bili su počašćeni spektaklom tematskih inovacija i veštinom dizajna. Francuska modna kuća Pierre Cardin povela je prisutne u dubinu mora, dok je brend Coperni gurnuo svoju publiku u kosmos materijalima direktno iz naučnofantastične priče.

Pierre Cardin: Od svemirskog doba do zagrljaja okeana

U Atelier des Lumieres, kolekcija Pierre Cardin bila je duboko ronjenje u vodenu fantaziju. Izložba, prepuna digitalnih morskih stvorenja i okeanskih pejzaža, značila je tematski pomak od kultnog svemirskog doba brenda ka istraživanju misterija okeana. Manekenke su defilovale u odeći koja je spojila futurističke siluete sa morskim elementima

Coperni: Kosmička inovacija

Revija brenda Coperni, koji je poznat po svom avangardnom pristupu, nije razočarao kolekcijom za jesen/zimu 2024. Brend je transformisao Studio 217 u kosmičku pistu, gde su modeli ukrašeni elegantnim, futurističkim komadima imitirali nebeska tela. Vrhunac je bila inovativna Air Svipe torba, čudo dizajna napravljena od aerogela, materijala koji koristi NASA, i težine samo 35 grama.

Ovaj komad, koji otelotvoruje i lakoću i sofisticiranost visoke tehnologije, naglašava posvećenost pomeranju granica modnog dizajna i održivosti brenda Coperni.

BUDUĆNOST MODE

Revije Pierre Cardin i Coperni na Nedelji mode u Parizu predstavljaju primer stalnog istraživanja tematskih i materijalnih inovacija modne industrije. Cardin okeanski poduhvat i Coperni kosmički narativ ne nude samo nove estetske vizije, već odražavaju i kapacitet ove industrije.

Nove kolekcije podstiču širu refleksiju o tome kako moda može da nastavi da evoluira, istovremeno osvajajući maštu i čuvajući planetu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

LA VIE EN ROSE na ulicama Pariza – Streetstyle Nedelje mode

Sledeći članak

Nova YSL muška kolekcija podseća na kolekcije iz šezdesetih

Ne propustite

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak

Rezime: Najbolje revije sa Nedelje visoke mode u Parizu, najvažnijeg događaja u modnom kalendaru

Nedelja visoke mode u Parizu, poznata kao Paris Haute Couture Fashion Week,

Chanel kolekcija visoke mode na koju bi i Coco bila ponosna: predstavljeni glamurozni komadi

Ono što je čuvena kreatorka Coco Chanel želela da postigne svojim kreacijama,