Foto: Instagram/@rabanne

Anya Taylor-Joy zablistala u arhivskom Couture komadu modne kuće Paco Rabanne

Početak
03/05/2024

Flimske premijere postale su epicentri dobrog ukusa i savremene modne piste glumaca za koje brendovi pripremaju specijlne komade. Ustalila se praksa da glumci na preimejrama nastavljaju otelotvorenje likova koje tumače na platnu, pa se na njihova modna izdanja obraća posebna pažnja.

U Sidneju, na jednoj od prvih stanica turneje novog filma Furiosa: A Mad Max Saga, Anya Taylor-Joy, koja tumači glavnu ulogu, oduševla je sve prisutne ponevši Haute Couture kreaciju brenda Paco Raanne iz kolekcije za proleće/leto iz 1996. godine.

Neverovatni arhivski komadi sačinjeni su od svetlucavih perli, geometrjski naninazinh, tako da predstavljaju zlatne i srebrne blještave trougliće i kružiće koji se smenjuju, gradeći siluetu mini haljine na bretele, sa dubokim “V” izrezima, spreda i pozadi. U predelu ispod pojasa kao i na ukrasu za glavu, primećujemo 3D detajle u vidu šiljaka sa oblim svetlucavim vrhovima. Ova avangardna kreacija glamurozno nastavlja Furiosinu priču sa ekrana, seleći se na crveni tepih.

Anya tumači glavnu ulogu, ulogu Furiose, koju je nekada igrala Charlize Teron. Glavni glumac novog ostvarenja je Chris Hemsvorth, pa smo ovaj dvojac imali prilike da vidimo u par navrata. Definitivno nisu razočarali usklađenim stajlinzima koje možete videti u nastavku:

Na turneji filma Barbie, Margot Robbie oživela je popularnu plavokosu lutku kroz ikonične roze stajlinge. Zendaya je sa svojim timom stilista u neverovatnoj meri doprinela popularizaciji svojih uloga u filmovima Dune i Chellengers i to upravo specifičnim modnim izborima. Sada je red došao i na Anyu Taylor-Joy koja već važi za ikonu stila, po našem skromnom mišljenu. Glumica se sa ovim, novim načinom stilizovanja za potrebe bioskopsih sala širom sveta susrela i tokom promocije uloge u ostvarenju The Queens Gambit, pre par godina. No, Anya je tada bila na početku karijere, a ova metoda stilizovanja nije bila usavršena kao danas. Stoga nam ostaje da posmatramo Anyna modna izdanja u predstojećem periodu, do 24. maja, kada će se Furiosa: A Mad Max Saga već projektovati u svim bioskopima.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Filmovi inspirisani biblijskim pričama: idealni za vaskršnje praznike

Sledeći članak

Čuvenoj Chanel torbi po prvi put podignuta cena u Parizu

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je