Foto: Instagram/alessandro_michele

Alessandro Michele napustio Gucci

Početak
24/11/2022

Modnu scenu potresla je vest da Alessandro Michele napušta Gucci posle skoro osam godina na poziciji kreativnog direktora.

Ovu vest je prvi objavio Women’s Wear Daily pozivajući se na važne poverljive izvore, a nekoliko sati kasnije Gucci ju je potvrdio.

“Imao sam sreću što sam imao priliku da upoznam Alessandra krajem 2014, od tada smo imali zadovoljstvo da blisko sarađujemo ​​jer je Gucci zacrtao svoj uspešan put u ovih poslednjih osam godina”, rekao je predsednik i glavni izvršni direktor Guccija Marco Bizzarri koji je prošle nedelje takođe napustio brend. “Želeo bih da mu zahvalim na 20-godišnjoj predanosti Gucciju i na njegovoj viziji, odanosti i bezuslovnoj ljubavi prema ovoj jedinstvenoj kući tokom njegovog mandata kreativnog direktora”, dodao je.

Postoji priča kako se od Michelea tražilo da napravi veliki zaokret u svom kreativnom izražaju što je on odbio da učini, a u nastavku donosimo njegovu izjavu kojom je saopštio da napušta Gucci:

– Postoje trenuci kada se putevi raziđu zbog različitih perspektiva koje svako od nas može da ima. Danas završava jedno izuzetno putovanje koje je za mene trajalo više od 20 godina, unutar tvrtke kojoj sam neumorno posvetio svu svoju ljubav i kreativnu strast. Tokom ovog dugog razdoblja Gucci je bio moj dom, moja porodica. Ovoj široj porodici, svim pojedincima koji su je čuvali i podržavali, upućujem najiskrenije hvala, najveći i najsrdačniji zagrljaj. Zajedno s njima sam želeo, sanjao, maštao. Bez njih ništa od onoga što sam izgradio ne bi bilo moguće. Posvećujem im svoju najiskreniju želju: nastavite da negujete svoje snove, suptilnu i neopipljivu materiju koja život čini vrednim življenja. Nastavite da se hranite poetskim i inkluzivnim slikama, ostajući verni svojim vrednostima. Uvek živite u skladu sa svojim strastima, vođeni vetrom slobode – napisao je dizajner na Instagramu.

Inače, Michele je bio najuspešniji kreativni direktor u pomenutoj modnoj kući do sada. Karijeru u Gučiju je počeo u dizajnerskom timu 2002., dok je u januaru 2015. godine došao na pomenutu poziciju i pokrenuo ribrend koji je ostvario nezabeležen profit u istoriji.

Ostaje nam da vidimo ko će uspeti da nadoknadi rad Michaela ili čak da ga nadmaši, možda nekim novim idejama koje će doprineti da moda krene možda drugačijim putem.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Priča o braći Cartier – kako su lokalni brend pretvorili u jedan od sofisticiranijih?

Sledeći članak

Ideje za muškarce – elegantno nošenje šalova tokom zime

Ne propustite

Volite loaferice, ali ne znate kako da ih kombinujete? Imamo savete za vas

Modni poznavaoci se slažu da su loaferice apsolutni modni hit ove sezone,

Beba Lončar – modni omaž ikoni stila domaće kinematografije i prirodnoj lepoti Beograda

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Mirjam Krajina ispred brenda Row Bag kreirala prvu torbu od piva: donosimo vam (sve) detalje

Raw Bag™ i Sabant, zagrebački brendovi koji vole inovacije i dizajn, objavili