Znamo kako i čime da savršeno konturišete usne

Početak
31/03/2024

Što odvažnije to bolje

Trend konturisanja usana je dokaz magije koju šminka može da učini. Ukoliko želite da vam usne izgledaju punije, ne možete koristiti samo olovku i filere (za šta se opredeljuje većina žena), već možete staviti fokus i na konturama, odnosno da na prirodan način istaknete njihovu lepotu.

Viralni trendovi za šminku usana su svuda oko nas, što nam daje zabavnu priliku za eksperimentisanje sa novim makeup izgledima. Trendovi su, takođe, u velikoj meri inspirisani devedesetim, a sada dobijamo njihov, nešto moderniji pristup.

KORAK PO KORAK ZA SAVRŠENO KONTURISANJE

Prvi korak neka vam bude nega usana. Piling i hidratacija  će pomoći u stvaranju glatke baze za nanošenje proizvoda i njihovo dugo trajanje tokom dana. Zatim, kreirajte “golo platno” tako što ćete naneti tanak sloj korektora, u boji koja je bliska vašem tonu kože. Na ovaj način ćete stvoriti gladak prelaz prilikom blendovanja.

Nakon toga, vreme je da stvorite punoću. Možete koristiti kremasti bronzer, jer se lako nanosi, blenduje, i takvi tipovi često poseduju veliki izbor nijansi za konturisanje usana. Odaberite dve do tri nijanse tamnije od svoje kože, u zavisnosti od svojih želja. Dakle, odabrani kremasti bronzer nanesite na obod usana koristeći malu ravnu četkicu. Za puniji izgled usana, preporučujemo da iscrtate deo iznad kupidonove strele i duž centralnog dela donje usne.

Ovaj korak će istaći centar usana i doprineti punijem izgledu. Na ćoškovima usana nanesite boju koja je bliža vašem prirodnom tenu. Nemojte se brinuti ako odmah ne izgleda savršeno, jer je u pitanju kremasti proizvod koji se lagano blenduje i imate mogućnost da dodate još, radi povećanja intenziteta. Zatim, lagano izblendujte ćoškove usana sa sunđerčićem ili četkicom. Setujte sve sa puderom u prahu za trajniji efekat. Zatim, iscrtajte i izdefinišite usne koristeći olovku.

U ovom koraku je potrebno da iscrtate liniju malo iznad prirodne linije usana kako biste kreirali volumen. Koristite olovku kako biste stvorili senku od ivica ka unutra. Ukoliko posebno želite da izdvojite kupidonovu strelu na usnama, nacrtajte “X” olovkom za usne.

Foto: Fashion Nova

Nakon svega navedenog, možete popuniti usne karminom u nijansi koja najviše odgovara vašem makeup looku. Za najbolji efekat, preporučujemo da koristite dublje nijanse olovke za usne i svetliji karmin. Korišćenjem tamnih i svetlih nijansi ćete kreirati volumen. Nanesite karmin na središtu usana i izblendujte ivice. Pojedini šminkeri ističu kako je sada dobro vreme da dodate i hajlajter na kupidonovu strelu kako biste istakli usne još više. Završite ceo proces nanošenjem sjaja za usne, kako biste dobili što sjajniji efekat koji predstavlja idealan završni dodir za punije usne.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Evolucija standarda ženske lepote kroz istoriju

Sledeći članak

Muški parfemi iz 80-ih koje vredi imati u svojoj kolekciji

Ne propustite

Koje note parfema izabrati kada nastupe letnje vrućine? Imamo savršen izbor za vas

Tokom prolećnih i letnjih dana, obično proživljavamo mnoge nezaboravne životne trenutke, a

Donosimo odgovor na pitanje: koje su najbolje frizure i dužine kose za vaš oblik lica?

Ako želite da istaknete određene crte lica, poslušajte savete koje vam donosimo

Parfemi sa aromom jagode su pravi uvod u leto: donosimo vam najboljih pet po našem izboru

Složićete se da nije lako odoleti parfemu koji nas (diskretno ili izraženije)