Foto: Verlet.fr

Poželećete da zavirite sa nama u “Verlet” – raskošni pariski kafe star više od jednog veka

Početak
26/10/2024

Ovaj kafe je jedan od retkih u Parizu koji nudi kvalitetnu, “domaću, sveže pečenu“ kafu.

Od 1880. godine kafe “Verlet” je postao važno mesto za prodaju kafe i čajeva, začina, kao i odabranog kandiranog voća. Te godine u ulici Saint-Honore 256, otvario je svoja vrata…

I od tada, sakog jutra, veliki metalni bubanj na visokoj temperaturi rotira se kako bi se ravnomerno “sagorela“ svetlo zelena zrna iz Amerike, Zapadne Indije i Afrike, odnosno dok se ne postigne savršenstvo zvano – Verlet kafa.

Miris ispunjava ceo komšiluk. Stanovi u blizinu snabdevaju se mlevenom kafom iz Verleta, još od 19. veka, kada su se čaj, kafa i topla čokolada nazivali egzotični vrući likeri. Godine 1921. kafe u ulici Saint-Honore je ostavljen u amanet mladom Avgustu Voehrleu. Mornar i uvoznik kafe iz Latinske i Centralne Amerike preselio se u Pariz da preuzme kontrolu nad ovom radnjom.

On “Verlet” obogaćuje još kvalitetnijim kafama, čajevima i začinima otkrivenim širom sveta. Strastven, stvorio je popularne mešavine kafe, nazvane „Haute Mer“ i „Grand Pavois“ u znak sećanja na svoja putovanja. On je takođe osmislio i elegantnu kafe-sobu u kojoj posetioci mogu gledati “izlog kafe” i uživati u tom mirisu dok ispijaju svoju sopstvenu.

August Voehrle / Foto: Verlet.fr

U Parizu, kafa, vođena svojim energičnim “osobinama”, postaje napitak velikih umova i filozofa, prati napredak društva, te podstiče i njegovo razmišljanje.

Foto: LA VIE EN ROSE

Avgust je u nasledstvo ovaj kafe ostavio svom sinu Pjeru, koji je 1960. godine zvanično preuzeo porodični posao.

Foto: LA VIE EN ROSE

Kafe “Verlet” je bio prva “kuća” koja je pržila i služila kafu od čisto mlevenog zrna u francuskoj prestonici.

Foto: LA VIE EN ROSE

Od 1990-ih, dalji naslednik Erik je očuvao Verlet. On je, kao i njegovi prethodnici bio strastven za pravljenje kafe sa retkih polja, kao i čajeva iz najboljih bašta… Krenuo je u potragu za izuzetnim proizvođačima i plantažama koje Verlet oduvek sledi (na Svetoj Heleni, Tajlandu, Burmi). , u Laosu).

Do dana današnjeg, Verlet je ostao autentičan po svežoj kafi, najboljeg ukusa, kao i enterijera kafea koji je identičan nekadašnjem. (fotografija ispod)

Foto: Verlet.fr

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Povratak “anđela” na piste koristimo za podsećanje na “Viktorijine tajne”

Sledeći članak

Saznajte šta se zapravo krije iza naziva “Orient Express”, jednog od najstarijeg i najluksuznijeg voza na svetu

Ne propustite

Više od sunčanja: Kako da vaš odmor postane avantura?

Odmor tokom leta je trenutak kada možemo da odemo na dužu pauzu

Fotografije sinoćnjeg meseca iz različitih delova sveta dokazuju moć prirode

“Jagodičasti mesec” je zasenio noćno nebo u utorak uveče svojim neverovatnim narandžasto-crvenim

Večeras pogledajte u mesec jer će ovaj fenomen ponovo biti viđen tek 2043. godine

U noći između 10. i 11. juna, imaćete priliku da vidite “Jagodičasti