Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica

U toku je treći dan MFW, a mi vam donosimo rezime sa dosadašnjih revija velikih brendova

Početak
16/06/2024

Biramo najbolje trenutke sa ovosezonske Milanske nedelje mode. Od revije kao omaž petnaestogodišnjem radu kuće MSGM, do najlepših momenata sa revije Dolce & Gabbana, ali i proslave 100 godina osnivanja Fendija.

Tim magazina LA VIE EN ROSE se nalazi u Milanu, te vam pruža detaljan izveštaj sa najveće modne manifestacije. Uskoro vam donosimo fotografije sa ulica ovog grada, a do tada pogledajte šta se sve dešavalo na održanim revijama velikih brendova.

Rezime dešavanja od prvog dana MFW

Juče je bio drugi dan Nedelje mode, a velike kuće koje su debitovale, poput Dolce & Gabbana, Fendi i Armani, predstavili su svoje nove muške kolekcije za narednu sezonu. Možemo istaći da su stilovi veoma različiti i da se ove modne kuće ni u jednom pogledu nisu “poklopile”. Takođe, revijom MSGM brenda osnivač Masimo Đorđeti proslavio je 15 godina trajanja.

ARMANI

Konji koji trče pored mora, ljubičasta polja lavande… ovakve projekcije na zidu izložbenog prostora Teatra Armani formirale su scenu za Emporio kolekciju pod nazivom “Sloboda u prirodi” u kojoj se gospodin Armani potrudio da običnog čoveka povrati u “divljinu”.

Fokus na struku je bio u skoro svakom komadu, bilo u jaknama sa kaišem ili kožnim kaiševima koji su sužavali struk uz lagane blejzere. Modeli su u svojoj ruci nosili cveće poput lavande, što je dodatno doprinelo da pista bude poput staze u šumi.

FENDI

Na periferiji Milana, Fendi modna kuća organizovala je reviju koja je bila omaž modi devedesetih. Čitav prostor bio je popunjen velikim ogledalima koja su formirala pistu. Silvija Venturini Fendi, koja vodi kolekciju muške odeće i modnih dodataka ove kuće, izjavila je da je ove sezone bila inspirisana Fendi arhivskim komadima.

Rimska kuća će ove godine napuniti 100 godina postojanja, što je bio razlog za formiranje “novog” izgleda monograma.

Više o Fendi reviji pročitajte na OVOM LINKU.

DOLCE & GABBANA

„Italijanska lepota“ je bio naziv najnovije kolekcije muške odeće Domenika Dolčea i Stefana Gabane, u kojoj je ovaj dvojac suptilno promenio način rada, inspirisan laganim italijanskim letima i nekadašnjim poznatim Italijanima.

Na reviji smo mogli uočiti letnje lagane jakne, kao i sjajne polo majice. Takođe odela rekli bismo, bez postave, sa duplim kopčanjem zauzela su posebno mesto kod ljubitelja muške mode. Duboke i široke pantalone, baš kao što su se nekada nosile, izgleda da se ponovo na velika vrata vraćaju u modni svet…

MSGM

Pre 15 godina, italijanski dizajner Masimo Đorđeti osnovao je brend MSGM, a jubilej je proslavljen njegovom najnovijom revijom muške kolekcije, koja je održana na periferiji Milana u subotu, 15. juna.

Svoj rad, dizajner je dočarao kroz upotrebu boja i grafičkih motivam koje je evocirao tokom poslednjih deceniju i po. Mogli smo primetiti niz šara – od pruga do slikarskih otisaka primorskih prizora.

Zaista, Đorđeti je izjavio da se nalazio u svojoj kući na litici blizu Portofina, gde su ideje za kolekciju navirale same.

Ostanite uz LA VIE EN ROSE i pratite najnovije vesti sa Milanske nedelje mode na OVOM LINKU.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Modernija verzija mode 90-ih: Fendi predstavio novu kolekciju za sezonu proleće/leto 2025

Sledeći članak

Bili smo u bekstejdžu revije Ralph Lauren u Milanu i zabeležili najlepše momente

Ne propustite

Bili smo u bekstejdžu revije Ralph Lauren u Milanu i zabeležili najlepše momente

Ekskluzivno na LA VIE EN ROSE pogledajte inovativnu mušku kolekciju brenda Ralph

Modernija verzija mode 90-ih: Fendi predstavio novu kolekciju za sezonu proleće/leto 2025

Fendi kolekcija za proleće/leto 2025 oličenje je savremene muške odeće... Pitanje je,

U ovakvoj odeći ne želimo da gledamo muškarce: donosimo vam izveštaj sa 1. dana MFW

Nedelja mode u Milanu i predstavljanje muških kolekcija poznatih brendova je počela