Foto: Instagram/ @boyaporcelain

Naša preporuka: Tri kreativne radionice koje možete posetiti u Beogradu

Početak
14/05/2024

Predstavljamo vam tri zanimljive radionice u Beogradu, koje vam pružaju mogućnost da istražite kreativnost na malo drugačiji način.

Koktel radionica

Koktel radionica ili pravljenje koktela uz pomoć iskusnih barmena.

Iskusni barmani su još jedna značajna prednost ove radionice. Zahvaljujući njima, dobićete savete i iskrenu povratnu informaciju o vašim koktelima. Ne samo da ćete steći veštine pravljenja odgovarajućih napitaka, već ćete usvojiti i istoriju, tehnike i filozofiju koktela. Ukoliko tek otpočinjete svoju koktel avanturu ili ste već iskusni profesionalac, radionice će biti prilagođene vašem nivou iskustva. Osim toga, pošto vam se posvećuje manje vremena nego većini, ovakav pristup vam pruža nekoliko puta više koristi. Na kraju, dobićete pažljive instrukcije, ohrabrenje i potrebno samopouzdanje za samostalno eksperimentisanje sa sastojcima. Ako ste zainteresovani za klasične napitke poput martinija ili negronija ili više volite eksperimentisanje sa jedinstvenim kombinacijama, radionica vam pruža sve to.

Cena ove radionice iznosi 3500 dinara, koja uključuje 4 različita kotela po sopstvenom izboru, koja na kraju popijete vi. Sami birate termin, i okupljate ekipu ukoliko želite da bude privatna radionica, minimalni broj osoba je 6. Svaka osoba koja prisustvuje koktel radionici ima svoje mesto i kompletnu opremu za pravljenje koktela.  Radionica traje u proseku od 1.5 do 2h i po završetku termina svako dobije poklon kutiju sa flaširanim koktelom i knjigu recepata koju ste koristili na radionici.

Adresa: Lomina 37, Beograd

Radionica pravljenja tanjira i činija

Ručna izrada posuđa za kuću je aktivnost koja je kroz istoriju dominanto pripadala ženama, međutim ova radionica je prilika da svi dođu u dodir sa nečim što su žene oblikovale generacijama i što je njih oblikovalo. Takođe, jako bitno, ovo je prilika da se svi zajedno opustite uz vino, kroz kreativnost i igru. Rad sa glinom aktivira um i telo u delovima koji su zapostavljeni svakodnevnim radom za računarom. Naravno, radionica ne zahteva nikakvo iskustvo, jedinstvena prilika za zabavu u trajanju od 2h.  Pruža više različitih radionica. Posle par nedelja dolazite po svoje proizvode, koji ste napravili. Cena za ovu radionicu iznosi 5200 dinara.

Adresa: Carigradska 7, Beograd

Radionica “Slikaj i Cirkaj”

“Slikaj i Cirkaj” je dvočasovna radionica slikanja koja se održava u neformalnoj atmosferi uz muziku i piće.  Ne zahteva posebno iskustvo u slikanju, dovoljna je samo kreativnost i mašta.  Ova radionica pruža mogućnost svima koji žele nova iskustva, da vreme provedu na malo drugačiji način. Radionice se organizuju u više gradova. Cena iznosi 2800 dinara, a termin se rezreviše na njihovom sajtu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Sve na jednom mestu o Kanskom filmskom festivalu 2024: od filmova u konkurenciji do žirija

Sledeći članak

Kanska “Zlatna palma” dospela u ruke Meril Strip

Ne propustite

Plamen prošlosti i dalje tinja na Kosančićevom vencu – kako je uništena Narodna biblioteka Srbije?

Prilikom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, zgrada Biblioteke izgorela je do

Šik prošlog veka: zbog čega je šetnja Knez Mihailovom bila svojevrsni oblik modne revije

Beograd je nekada važio za centar mode, a naši ljudi važili su

Za rekreaciju i uživanje: kafe u Beogradu sa pogledom na teniske terene

Tenis je jedan od opuštajućih “luksuznih” sportova, koji je nakon filma Challengers