Foto: Instagram/@gigihadid

Svetlost i dimenzija – tajna šminkanja iz drugačijeg ugla

Početak
07/03/2024

U svetu šminke koji se neprestano razvija i nadograđuje, uvek postoje novi trendovi sa kojima možete eksperimentisati.

Od smelih boja za usne do istaknutih izgleda očiju, zaljubljenici u šminkanje stalno tragaju za novim tehnikama kako bi istakli svoje karakteristike i izrazili svoju kreativnost, ali i dodali nove dimenzije makeup trendova koji će na efikasan, a opet prirodan i nesvakidašnji način, istaknuti vašu lepotu. Jedan od takvih trendova koji je dobio na popularnosti poslednjih godina je šminkanje unutrašnjeg ugla oka. Ova suptilna, ali efektna tehnika uključuje isticanje unutrašnjih uglova očiju kako bi se svakom izgledu dodala svetlost, dimenzija i doza glamura.

Unutrašnji ugao oka često je zanemarena oblast u primeni šminke, ali sa porastom trendova u šminkanju postao je žarište za mnoge ljubitelje lepote. Nanošenjem proizvoda koji reflektuju svetlost na ovo područje, možete odmah istaknuti svoje oči, čineći da izgledaju veće, živahnije i mlađe. Ovo malo “platno za slikanje” predstavlja priliku za eksperimentisanje sa bojama i teksturama dodajući očaravajuću dimenziju izgledu šminke za oči. Od mekih, eteričnih sjaja do smelih i šarenih boja koji daju upečatljivost i senzaciju, mogućnosti su neograničene, koliko i nečija mašta. Uživite se u ulozi slikara i prepustite novim trendovima i dozvolite da vase oči govore umesto vas. Bez obzira da li težite prirodnom izgledu šminke ili malo dramatičnijem za posebne prilike, ova tehnika se može prilagoditi svakom stilu. Jedna od najpopularnijih tehnika je korišćenje svetlucave senke ili hajlajtera za osvetljavanje unutrašnjih uglova očiju. Odlučite se za nijanse koje dopunjuju ton vaše kože i boju očiju, samo na taj način možete postići pun efekat.

Foto: Pinterest/Makeup World

Za postizanje ovog efekta, započnite nanošenjem osnovne senke na kapke kao i obično. Nakon toga, koristeći malu četkicu za senke, pažljivo utapkajte svetlucavi proizvod na unutrašnje uglove očiju. Temeljno ga izblendajte sa okolnom senkom kako biste postigli savršen završetak. Takođe, možete lagano produžiti naglasak duž donje linije trepavica radi dodatne osvetljenosti. Za one devojke koje su malo avanturističnije, uvek je dobra opcija da eksperimetišu sa bojama.

Foto: Pinterest/Jackie Giardina | Living After Midnite Life, Style & Beauty Blog

Dior revija je i ovog puta bila na visina zadatka i predstavila ovakav vid makeup trenda koji je ubrzo postao i jedan od najpopularnijih. Poigrali su se sa ružičastim nijansama senki i stvorili jedan očaravajući makeup look.

Ovaj efekat je postignut korišćenjem Mehronovog pigmenta Paradise Paint, prevedenog u bljesak vruće ružičaste, smešten u uglovima očiju, ističući se na pozadini blistave kože, bez maskare.  Peter Philips koristio je manji naglasak boje koncentrisan u uglovima oka kako bi postigao blago uznemirujući, ali privlačan efekat koji ne preteruje. Na dubljim tenovima, primenio je svetliju nijansu kao bazu pre dodavanja ružičaste boje na vrh kako bi pojačao njen intenzitet. Ružičasta senka je u ovom slučaju dodala dozu glamura i elegancija, tako da je Dior I ovog puta pokazao kako samo jednim zamahom četkice možete postići izgled koji ostavlja bez daha. Ističu I značaj ne nanošenja maskare, pa možemo videti jedan jednostavan, a opet očaravajući izgled.

Šminka unutrašnjeg ugla oka nesumnjivo očarava svojom sposobnošću da unapredi prirodnu lepotu. Međutim, služi i kao moćno sredstvo za izražavanje i afirmaciju individualnosti. Bez obzira da li se odlučite za suptilnu, romantičnu nijansu koja dopunjuje blagi izgled senki ili birate smelu boju koja privlači pažnju, šminka za unutrašnji ugao oka postaje refleksija vašeg jedinstvenog stila i ličnosti.
NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kako odabrati idealnu nijansu karmina baš po vašoj meri?

Sledeći članak

Razlika između sjaja, ulja i balzama za usne – čime ih je najbolje negovati?

Ne propustite

Glikolna kiselina: Čudesni sastojak za savršenu kožu

U svetu kozmetike postoji jedan sastojak koji sve više privlači pažnju svojom

Sunčanje je užitak uz odgovornu pripremu i ishranu

Topli sunčani dani, kupanje i sunčanje na plažama ili bazenima čine neizostavni

Prirodno beli zubi – važni koraci za dentalnu negu

Osmeh je jedan od najlepših aksesoara koje možemo nositi. On odražava naše