Foto: Goorin Bros

Sportski modni detalj sa motivima životinja – duga istorija Goorin Bros kačketa 

Početak
15/06/2023

Ovaj brend je stvoren u Pitsburgu 1895. godine. Cassel Goorin je postavio temelje za brend koji su kasnije pokrenuli njegovi sinovi Alfred i Ted 1921. godine. Kaselova opsesija šeširima dovela ga je do stvaranja sopstvenog brenda: Goorin, Shapira & Co, koji je kasnije preimenovan u Goorin Bros, kako mu je sadašnje ime.

Uspeli su da prošire očevu kompaniju tako što su svoje proizvode prodavali na veliko ostatku SAD. Skijaška industrija je bila ključni faktor u rastu kompanije, posebno nakon što je postala zvanični brend za kape za osme Zimske olimpijske igre održane u Skuav Vallei, Kalifornija 1960. godine. Nakon toga, kompanija je prešla iz ruku Kaselovog sina (Alfreda starijeg) do njegovog unuka (Alfreda Juniora) koji je nasledio porodičnu tradiciju.

Foto: Pinterest

Ko je trenutni vlasnik?

Kompanija se prenosila s generacije na generaciju i trenutno sin Alfreda Juniora, po imenu Ben Goorin, vodi kompaniju kao predsednik. 

Kroz generacije, brend je uspevao da se prilagodi promenama u društvu, svom načinu života i savremenom umetničkom izrazu. Otvorili su nove prodavnice širom sveta, posebno u Sjedinjenim Državama, odakle je brend nastao.

Moto Goorin Bros

Život se udaljava od tebe ako stojiš na mestu. Sva zabava je u novom, neočekivanom i smelom. Radije bi posrnuli napred nego nazad; nema drugog načina. Goorin Bros se kladi na budućnost.

„Nadamo se da nikada nećemo sve razumeti, ali je fascinantno videti kako to obično postaje neobično kada znate šta radite. Mislimo da to znamo.”

Zašto su ove kape popularne?

Kape za životinje Goorin Bros su toliko popularne jer su ih nosile mnoge poznate ličnosti zbog njihovog jedinstvenog i neobičnog dizajna, uključujući sportiste.

Glumci poput Kavina Bejkona, Gal Gadota i Džeralda Batlera samo su neki od obožavatelja kačketa i šešira Goorin Bros. Postoje čak i glasine da je čuveni Hajzenberg šešir u izvedbi Brajana Krenstona (Breaking Bad) deo porodice Goorin Bros.

Gde se prave Goorin Bros šeširi?

Goorin Bros šeširi se proizvode širom sveta, ali njihovi koreni su u Sjedinjenim Državama, odakle je brend nastao. Brend je otvorio nove prodavnice i proširio se širom sveta, omogućavajući ljubiteljima šešira da uživaju u vrhunskom kvalitetu i stilu brenda.

Koje stilove kapa nudi ovaj brend?

Goorin Bros nudi širok spektar stilova kapa koje odgovaraju različitim ukusima i stilovima. Bilo da tražite mušku, žensku ili dečiju kapu, Goorin Bros ima širok izbor koji će zadovoljiti vaše potrebe. Njihove kape su jedinstvene i prepoznatljive po životinjskim motivima i pažljivo izrađenim detaljima, stvarajući autentičan i neponovljiv stil.

Najpoznatija Farm kolekcija je osnovana 2003. godine kada je Ben Goorin eksperimentisao sa novim dizajnom zakrpa za šešire za kamiondžije. Svinja, dabar, petao, koza i magarac su bile originalne životinje koje su pokrenule prepoznatljivu liniju proizvoda i globalni pokret.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Reč stručnjaka – ovakav nakit najbolje izdržava vodu

Sledeći članak

Najveća modna greška leta – sportska obuća i elegantna haljina

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i

Pjer Karden tokom posete Beogradu: “Vi ste jedan od najlepših naroda”

Veteran francuske visoke mode, vizionar i svetski poznati modni inovator Pjer Karden,