Foto: Printscreen/Eurosport Tennis

Skriveno značenje NIKE haljine Serene Vilijams na oproštajnom meču

Početak
01/09/2022

– Reči ne mogu da opišu pritisak i odgovornost koji dolaze dizajniranjem nečega što će ući u istoriju – rekla je Karli Elis, glavna dizajnerka za NIKE.

I zaista, ne postoji ništa kultnije od toga da se Serena Vilijams pojavi na svom poslednjem US Openu u crnoj NIKE haljini ukrašenoj kristalima.

Profesionalna teniserka, koja je nešto ranije najavila povlačenje iz sveta sporta, odigrala je meč na svom poslednjem turniru u Njujorku, pobedivši Danku Kovinić iz Crne Gore.

Pred gomilom navijača, prijatelja i članova porodice, Serena se pojavila u sportskoj jakni ukrašenoj draguljima, koju je obukla preko odgovarajuće teniske haljine sa prozirnim rukavima i crno-zlatnim svetlucavim šlepom. Izgled je upotpunila blistavom trakom na glavi, koju je za nju takođe dizajnirao NIKE, i crnim PE NikeCourt Flare 2 patikama takođe ukrašenim dijamantima, pertlama i dijamantskim pertlama njenog sopstvenog brenda Serena Williams Jewelry.

NIKE je, kao i dugi niz godina, intenzivno sarađivao sa Serenom Vilijams.

– Raditi sa Serenom je čast, prava je avantura – rekla je Karli Elis dizajner odeće u toj kompaniji.

– Serena ne očekuje ništa manje nego da pomeri granice, i da je citiram: ,,Svaki put kada vidim Nike dizajn, očekujem da bude bolji od prethodnog.” Njena očekivanja mi samo daju slobodu i zaista su me učinila boljim dizajnerom.

Haljina koju je Serena nosila, sa kristalom i steznikom sa krojem u obliku slova V koji se spaja sa šestoslojnom suknjom, inspirisana je odećom za umetničko klizanje. Šest slojeva upućuju na Sereninih šest titula, međutim, dragulji na haljini predstavljaju noćno nebo na US Openu.

Dok je Serena ulazila na teren, publika je stajala na tribinama i aplaudirala joj. Kada je došlo vreme za igru, skinula je jaknu i uvežbavala se, a zatim izvadila teniski reket.

Na kraju meča, US Open je odao počast Sereni video snimcima sa govorima Opre Vinfri i teniske šampionke Bili Džin King, kao i posterom ,,We love Serena” koji su postavili navijači na tribinama.

Suprug, Aleksis Ohanian i ćerka Aleksis Olimpija Ohanian pridružili su se aplauzima sa tribina – četvorogodišnjakinja je izgledala divno u mini verziji svetlucave teniske haljine svoje majke i sitnim belim perlama koje su bile na kraju njenih pletenica.

– Nema reči koje mogu da opišu pritisak i i odgovornost koji dolaze dizajniranjem nečega što će ući u istoriju, za najveću svih vremena. Ali svaki trenutak koji sam potrošila na ovu kreaciju, je užitak kojeg ću se sećati do kraja života – zaključila je vodeća dizajnerka u NIKE.

Serena Vilijams je otkrila vest o svom povlačenju iz tenisa u emotivnom eseju objavljenom u Vogue magazinu, iskreno pišući o svojim emocijama povodom odlaska iz sveta tenisa, ali i o tome kako je balansirala svih ovih godina da bude supruga i majka i uspešna sportistkinja.

Rekla je da, iako to nije bio lak izbor, spremna je za sledeću fazu – proširenje porodice.

– Užasna sam kada su opraštanja u pitanju. Znajte da sam svima zahvalna više nego što mogu da izrazim rečima. Odveli ste me do toliko pobeda i toliko trofeja. Ta verzija mene će mi nedostajati, ta devojka koja je igrala tenis. I nedostajaćete mi vi – rekla je ona na kraju.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kako je i kada nastao ručni sat? Donosimo vam istoriju ikoničnog modnog detalja

Sledeći članak

Zašto pričamo o stilu princeze Dajane i posle mnogo godina od njene smrti?

Ne propustite

Bili smo u bekstejdžu revije Ralph Lauren u Milanu i zabeležili najlepše momente

Ekskluzivno na LA VIE EN ROSE pogledajte inovativnu mušku kolekciju brenda Ralph

Alesandro Mikele zna šta radi – pogledajte njegovu prvu kolekciju za modnu kuću Valentino

Do ponedeljka ujutru, ovoletnja Milanska nedelja mode protekla je uglavnom po scenariju.

Sastavili smo spisak ultimativnih modnih komada koje nose devojke od stila

Leto je vreme kada često “ne znamo šta da obučemo”, a često