/

Zašto pričamo o stilu princeze Dajane i posle mnogo godina od njene smrti?

Foto: Pexels

Dajana pripada dugačkom nizu nanesenih nepravdi koje nastavljaju da proganjaju, inspirišu i motivišu javnost.

Princeza od Velsa (rođena kao Dajana Frensis Spenser), jednom prilikom izjavila je da se prilikom udaje za princa Čarlsa sa svega 20 godina, njena garderoba sastojala od jedne dugačke haljine, jedne svilene košulje, jednog pametnog para cipela i to je bilo to. Ali i kada je bila “jedna od nas” – imala je stila.

Nije važna količina garderobe koju imate, već ono što sa njom umete da uradite. I tako, ona je postala najuticajnija žena u svetu mode tokom života, ali i posle svoje smrti. Njen uticaj se oseća i danas.

Dajana je negovala savremeni stil i time uvek poštovala modne trendove, međutim, ostala je dosledna sebi i svoj stil koji je izgradila nikada nije promenila.

Sredinom 90-ih, do tada odvojena od princa Čarlsa, Dajana je počela da piše svoja modna pravila.

Dior torbe, Chanel odela, Versace večernje haljine i Jimmi Choo štikle ušle su u svakodnevicu ove dame. Imala je sklonost ka elegantnim haljinama i bisernim ogrlicama. Klonila se upadljivih stvari i ne tako retko nosila jednostavnu garderobu, koja ju je činila privlačnom i atraktivnom.

Nikada nije otkrivala delove tela, nikada nije izgledala provokativno, ali je umela vešto da izazove muške poglede, zbog načina na koji se ponašala, hodala, pričala…

Ako se pitate kako da kreirate svoj stil, neka vam princeza Dajana služi kao primer kako jedna dama treba da izgleda.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije