Foto: Pexels

Saveti za raskošnu dekoraciju praznične trpeze

Početak
14/12/2023

Trpeza koju dekorišete na pravi i prepoznatljiv način, doprineće tome da atmosfera tokom praznika postane posebna i topla. Mi smo s toga spremili za vas nekoliko saveta za najlepšu i najraskošniju novogodišnju i božićnju trpezu, kojom će svi biti oduševljeni.

Foto: Pexels

Klasična varijanta

Za klasičan izgled novogodišnje trpeze predlažemo snežno belu boju, u kojoj će biti stolnjak. Detalji neka budu srebrni, počev od dugačkih svećnjaka, preko prstenova za salvete, pa do ukrasnih zvezdica, pahulja ili perlica, na primer. U ovom slučaju ne zaboravite na porculan za svečane prilike i dugačke elegantne bele ili srebrne sveće.

Neobično i drugačije

Stolnjak može biti tradicionalno crven, beo, zlatan ili srebrn, ali možete probati i sa crnom bojom. Ako ga pospete srebrnim ili zlatnim konfetama − izgledaće impresivno. Na sto postavite nekoliko širokih šampanj čaša koje ćete napuniti srebrnim ili zlatnim ukrasima i perlama koje će se prelivati preko čaša. Svetlost sveća će dati posebno interesantan odsjaj u kombinaciji crne sa srebrnim detaljima.

Toplo i mirišljavo

Stolnjak u bež boji dopunite salvetama boje čokolade i štapićima cimeta koje ćete uvezati zlatnom ili narandžastom vrpcom. Staklenu činiju napunite pomorandžama, dodajte poneku šišarku, ukrase u zlatnoj, braon, zelenoj ili narandžastoj boji i postavite oko nje svećice takođe u nekoj od tih boja. Činiju, umesto voćem i ukrasima, možete napuniti i domaćim keksićima u obliku jelke, zvezde, čovečuljka, srca, pahulje…

Foto: Pexels

Elegantno i tradicionalno

Vaša jelka je okićena na tradicionalni način sa puno crvenih i zlatnih ukrasa, pa bi lepo izgledalo i da sto bude u kombinaciji istih boja. Zeleni stolnjak prekrijte zlatnim nadstolnjakom. Crvene platnene salvete vežite kariranim mašnama u kombinaciji zelene, crvene i zlatne i rasporedite ih na bele tanjire. Na centralni deo stola postavite borovu granu ukrašenu zlatnim kuglama i crvenim mašnama sa stalkom za sveću.

Prethnodni članak

Novi standardi lepote i njihov uticaj na društvo

Sledeći članak

Donosimo vam trikove za najlepšu božićnu trpezu

Ne propustite

Femicid na Balkanu i kulturološke prilike koje utiču na sliku o njemu

Nakon skoro dva veka borbe, žene sem prava glasa i mogućnosti da

Sedite sa nama u kafe “Sloj” u čiji meni ćete se zaljubiti

Dorćol, na beogradskoj opštini Stari grad važi za jedan od najlepših delova

Pričom vas vodimo kroz najstarije hotele u Beogradu

Na mestu gde se stapaju istok i zapad, Beograd je privlačio goste