Foto: Pexels

Ružina vodica – prirodni eliksir za kožu lica

Početak
10/11/2023

Latice ruže i voda, dva prirodna sastojka koja zajedno daju idealnu kombinaciju, koja će našu kožu učiniti lepom i hidriranom. Postoji legenda da su je otkrili Rimljani, kada su bacili ružine latice u vodu i vino kako bi se povezali sa Venerom, te nije ni čudo, da baš ovaj sastojak ima božansko dejstvo kada se nanese na naše lice.

Ružina vodica poseduje antioksidativni efekat koji uništava slobodne radikale na koži, i na taj način pomaže u sprečavanju nastajanja akni i bubuljica. Ukoliko želite da ugodite sebi napravite toplu kupku, par kapi ružine vodice u kadi učiniće da koža postane mekana, blistava prefinjenog mirisa.

Foto: Pexels

Za one koji su veći ljubitelji hrane, jestivi ekstrakt ružine vodice se može dodati pri pripremi jela il u neki koktel. Kombinovanjem kokosovg ulja i nje može se dobili prirodno i efektivno sredstvo za skidanje šminke. Naravno, sa ružinom vcdicom možete napraviti razne maske, loslone, a često se može pronaći kac sastojak nekog proizvoda, to nije čudno što je jedan od najboljih sredstava za negu lica.

Prednost ružine vodice je ta, što je možemo sami napraviti, destilacijom latica ruže u vodi. Sve što je potrebno, jeste da u prazan sud dodate latice ruže i destilovanu vodu, i zat’m tu smesu ugrejati na šporetu, nekih dvadeset minuta, bez da voda proključa.

Onog momenta kada latice puste boju, covoljno je procediti vodu i i ružina vodica je spremna za upotrebu. Na taj način možemo negovati svoju kožu bez upotrebe velike količine novca i hemikalija. Bitno je paziti da vašu domaću ružinu vodicu, držite u frižideru i to ne duže od nedelju dana

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Zapišite recepte za najprirodnije maske za lice

Sledeći članak

Cena praćenja surovih standarda lepote koje postavlja današnjica

Ne propustite

Prirodno beli zubi – važni koraci za dentalnu negu

Osmeh je jedan od najlepših aksesoara koje možemo nositi. On odražava naše

Preporuka: Sveža i glamurozna šminka za proleće i leto inspirisana 1950-im

Proleće i leto su doba kada se svežina i glamur najbolje spajaju,

Arapski parfemi su nova opsesija, izdvojili smo najlepše

Samo kap parfema može da napravi malo čudo u našem životu. On