Foto: Pinterest

Razlika između laminacije obrva, browlifta i ostalih tehnika

Početak
18/03/2024

Svesni smo činjenice da savršene obrve imaju mogućnost da transformišu naše lice. S’ obzirom da je do pre par godina vladao trend tankih obrva, osobe koje nisu imale prirodno savršen luk, to su rešavale uz pomoć jedne pincete.

Iako je taj trend danas prevaziđen, potreba za savršenim obrvama nije prestala. Sada svaka osoba uz pomoć različitih tehnika može da ima uredne i sređene obrve, prirodnog izgleda. Danas ćemo vam otkriti koje sve tehnike postoje i kako da ih razlikujete.

Threading tehnika – čupanje i oblikovanje obrva koncem

Ova tehnika se smatra jednom od najpopularnijih u poslednje vreme. Njena glavna odlika je savršena preciznost. Često se upoređuje sa čupanjem dlačiča pomoću pincete, međutim ova tehnika ima nekoliko prednosti. Pre svega, ovaj proces je u potpunosti bezbolan. Druga odlika je to da se uz pomoć konca čupa više dlačica direktno iz korena, što omogućava da proces kraće traje. Takođe, konac i znatno manje iritira kožu od pincete, tako da se preporučuje osobama sa izuzetno osteljivom kožom. Prednost je i lakše održavanje između dva tretmana.

Microblading – tehnika japanskog iscrtavanja obrva

Ova tehnika iscrtavanja obrva preporučuje se svima koji imaju retke, nedovoljno popunjene obrve. Pomoću ručnog alata sa malim oštricama – u obliku nožića, unosi se pigment na kožu čiji su pokreti toliko precizni da odaje utisak dlačica na koži. Pre početka tretmana nanosi se krema za umrtvljivanje bola, tako da je bol prilikom samog procesa minimalan. Proces traje od sat i po vremena do dva sata. Prednost ovog tretmana je da stvara utisak prirodnih obrva, koji traje duže od klasičnog popunjavanja obrva – olovkom ili senkom za obrve.

Tehnika nijansiranja obrva

Nijansiranje obrva se uvrstava u jednu od najbržih tehnika za postizanje gušćih i prirodnijih obrva. Na obrve se nanosi polutrajna boja, koja pojačava intenzitet dlačicama na samim ivicama obrva, tako da se dobija utisak gustih i punih obrva. Pojačava se boja i dlačicama koje se nalaze u unutrašnjem delu obrva. Trajanje ovih nijasni je obično od dve do tri nedelje, ali to je sve individualno i zavisi od osobe do osobe. Uticaj na trajanje boje ima boja vaših obrva, tip kože, rutina nege za lice, kao i to koliko se izlažete suncu. Odabir nijanse vrši se na osnovu vaše prirodne nijanseobično se bira boja koja je za jednu nijansu tamnija od prirodne boje. Prosečno vreme trajanja procesa je oko 15 minuta.

Microfeathering tehnika

Microfeathering tehnika je nastala nešto kasnije od tehnike microbleading. Ključna razlika između ove dve tehnike je to da je microbleading tehnika namenjena onima koji imaju retke i pretanke obrve, dok je tehnika microfeathering namenjena onima koji prirodno imaju punije obrve. Pre samog tretmana preporučuje se izbegavanje svih oblika uklanjanja dlačica, barem 7 dana pre procesa. Koristeći precizne rezove nalik dlakama nanosi se boja u gornji sloj kože obrva. Obično se koristi na područjima koja su okružena prirodnom dlakom. Ovom tehnikom se popunjavaju praznine i slabo pokrivena područja tako da se dobija najprirodniji izgled. Pre samog procesa nanosi se tropikalna krema za umrtvljivanje, a zatim se prave mali rezovi koji se prave finim i preciznim sečivom. U te rezove se zatim nanosi pigment, te se tako dobija rezultat prirodnih dlačica. Velika prednost ove tehnike je što rezultati traju do godinu dana, sa samo nekoliko popravki na 7 ili 9 meseci.

Nadogradnja ili ekstenzija obrva

Ovaj tretman podrazumeva upotrebu prirodne ili sintetičke dlake koja se pričvršćuje direktno na vaše obrve ili na kožu ispod obrva. Uz pomoć medicinskog lepka vrši se lepljenje dlake direktno na dlaku, zatim se koriste makazice da bi se dlaka dodatno oblikovala do željenog oblika obrva. Kada se prilepi dlaka na dlaku, nema trljanja obrva. Očekuje se da će trajanje ove metode biti od 5 do 14 dana, iako se dešava da traje i do mesec dana. Ovaj tretman je potpuno bezbolan.

Laminacija obrva

Društvene mreže donele su jedan novi trend ,,čupavih obrva”. Laminacija obrva daje rezultat sjajnih glatkih obrva. Ova tehnika podrazumeva apsolutno bezbolan način oblikovanja obrva. Da bi se dobio efekat punijih i debljih obrva ova tehnika uključuje podizanje – ,,začešljavanje” obrva na gore. Ova tehnika je takođe poznata i kao brows up i ,,lifting” obrva. Za ovu tehniku se upotrebljavaju netoksični hemijski rastvor, određeni lepak, losioni, kao i pribor koji obuhvata četkice, tupfere i folije. Sam proces traje od 35 do 40 minuta. Rezultati bi trebalo da traju pet do šest nedelja, ali se dešava da obrve ostanu ,,začešljane” i do osam nedelja. Ova tehnika je idealna za one koji su apsolutno zadovoljni svojim prirodnim obrvama i ne žele dopunjavanje.

Tehnika henna obrva

Henna tehnika za obrve je jedna od najpopularnijih tehnika nijansiranja obrva. Razlika između henna obrva i klasičnog nijansiranja je u tome što se za henna obrve i koristi drugačija farba, kao i što su rezultati nešto duži. Standardne farbe za obrve su napravljene od hemijskih supstanci, dok je farba namenjena za henna obrve napravljena od biljnog porekla. Tačnije, ova farba se dobija od biljke henna koja se koristi za bojenje kose, kože i noktiju. Ova boja na obrvama stoji od dve do tri nedelje. Tajna dužeg trajanja je što ona zapravo boji i dlaku i kožu ispod obrva. Ova tehnika se ne preporučuje osobama za izuzetno masnom kožom oko obrva.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Zbog čega je dobro spavati na svilenim jastučnicama?

Sledeći članak

Najmodernije frizure koje će vladati tokom 2024.

Ne propustite

Letnji manikir: Tamne nijanse kao neočekivani trend sezone

Iako letnji manikir često povezujemo sa veselim, šarenim bojama inspirisanim morem, tamne

Opasnosti kozmetičkih preparata za kožu tokom leta: Šta treba izbegavati?

Postoje određeni kozmetički proizvodi koje treba izbegavati tokom leta kako biste očuvali

SPF u preparatima za sunčanje – ključna informacija za zaštitu od UV zraka

U današnjem svetu sve većeg izlaganja sunčevim zracima, razumevanje oznaka na preparatima