/

Pravila nošenja dolčevine, odevnog komada koji privlači ženske poglede

Foto; Pexsels/Behrouz Sasani

Mnogi muškarci smatraju da je običan džemper dosadan, ali ga ipak nose. Međutim primetili smo da veliki broj njih nosi dolčevine (rolke) i džempere sa kragnom, kako bi svom stilu dali drugačiji ton. Ovi komadi su jedni od najboljih kada je u pitanju odabir za jesenju i zimsku sezonu i to je iz mnogo razloga.

Većina pak i izbegava dolčevine (rolke) zato što misli da nije privlačna ili ne zna kako da ih stilizuje. Ono što možda niste znali, jeste to da su one u modi već duže vreme i da baš privlače žensku pažnju.

Neki od njih takođe smatraju i da se dolčevine mogu nositi samo na neobavezne događaje, ali to nije tačno. Ove prelepe komade možete nositi i na formalnim i na neformalnim događajima, u zavisnosti od toga da li ih pravilno ukombinujute. Bez obzira odlazili u kancelariju ili na kafu sa prijateljima – “dugački” vratovi su pogodni za obe prilike i nećete pogrešiti.

Foto: Pexels

Za ljubitelje retro izgleda, dolčevine su savršen izbor. Ako ste skeptični u pogledu nošenja ovog komada odeće, možete početi sa neutralnijim tonovima. Stalno nošenje će vam dati samopouzdanje da kupite trendi dizajn i da ih lepo ukombinujete sa ostatkom garderobe.

Ovo su samo nekoliko komada uz koje možete nositi dolčevinu:

  • Kardigan
  • Teksas jakna
  • Košulja sa dugmadima
  • Odelo
  • Blejzer

Najčešća boja džempera je crna, crna jeste najprikladnija za muškarce, posebno one muškarce koji tek počinju da nose dolčevine. Ali ako ste stekli samopouzdanje noseći crnu dolčevinu, možete se usuditi da isprobate i druge svetle boje poput zelene, žute, crvene…

Tanka dolčevina

Jedna odlična opcija za dolčevinu koju možete izabrati jeste i ona tanja. Ovaj poseban dizajn može se veoma često nositi u proletnjem periodu. Tokom zime možete nositi normalnu, slojevitu dolčevinu, a preko nje elegantniju jaknu ili kaput.

Foto: Pexels/Cameron gawn

Šta nositi preko dolčevine?

Kao što smo istakli, ona se može uspešno nositi ispod kaputa ili jakne, a ova opcija učiniće to da budete elegantni i tokom zime. Ono što ove odevne komade čini posebnima jeste to što vam daje širi izbor kada je kombinovanje u pitanju.

Dolčevina u kombinaciji sa odelom

One su veoma dinamični komadi odeće, te ih možete upariti i sa somotnim blejzerima i odelom, a da ne izgledate čudno. Lako možete postići trendi izgled tako što ćete upariti prelepu dolčevinu sa blejzerom druge boje.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije