Foto: Instagram/@thehollywoodroosevelt

Pet “ukletih” luksuznih hotela u kojima ćete želeti da prenoćite

Početak
02/01/2024

Mnogo je smeštaja koji svojim enterijerom mame da u njima odsednete, ali retki su oni sa nešto čudnijom pričom. Mi vam u nastavku donosimo one koji su svedoci misterioznih smrti, kao i priča o duhovima zaposlenih koji nikada nisu napustili svoj posao.

Ukoliko volite neobične i paranormalne priče, ovi hoteli su idealan izbor za vas.

La Fonda on the Plaza

Otelovljujući luksuz u srcu Santa Fe u Novom Meksiku, La Fonda on the Plaza hotel poznat je i po sablasnim susretima. Duga istorija hotela čini njegovu  ukletu listu dugom i kontinuiranom. Izveštaji o duhovima sudije koji je upucan u predvorju, nevesti ubijenoj u bračnoj noći i biznismenu sa porokom kockara, samo su neki od mnogih proganjajućih pojava na koje možete naići tokom svog boravka u La Fondi.

The Hotel Chelsea

Hotel Chelsea bio je utočište za umetnike iz celog sveta, od Marka Tvena preko Edie Sedgwicka do Ume Thurman. Hotel je dom je brojnih duhova, uključujući umetnicu po imenu Nadia koja je pobegla od kuće i Mery, preživelu putnicu sa Titanika, koja proganja peti sprat. Ali možda je najpoznatiji kao mesto gde je navodno izvršeno ubistvo Nancy Spungen od strane njenog dečka, bubnjara Sex Pistolsa Sida Viciousa.

Hotel del Coronado

Iako možda prepoznajete Hotel del Coronado iz filma “Neki to vole vruće” sa Mariilyn Monroe, odmaralište San Dijego ima jezivu istoriju. 1892. Kate Morgan se prijavila na recepciji hotela za Dan zahvalnosti. Međutim, njen boravak trajao je samo pet dana, a petog dana Morgan je sebi oduzela život. Njena priča se može pročitati u hotelskoj knjizi Beautiful Stranger: The Ghost of Kate Morgan and the Hotel del Coronado. Od tada su gosti i zaposleni u hotelu iskusili niz zapanjujućih treperenja, povetarca, mirisa i zvukova u gostinjskoj sobi na trećem spratu u kojoj je boravila Morgan Kate.

The Hollywood Roosevelt

Sa lokacijom Walk of Fame, u srcu Los Anđelesa, The Hollywood Roosevelt hotel datira još iz zlatnog Holivuda. Zbog primamljive lokacije privlačio je dive poput Marilyn Monroe, čiji se duh, kažu, i dan danas pojavljuje u ogledalima hotela.

Hotel Monteleone

Smešten u Nju Orleansu, Luizijani, Hotel Monteleone poznat je po svojoj ukletoj istoriji. Kroz generacije gostiju i osoblja, izveštaji o duhovima bili su redovna pojava. Među duhovima koji se nižu u hodnicima hotela Monteleone su čovek po imenu William “Red” Wildemere, koji je umro u hotelu, i mališan po imenu Maurice Bergere. Duhovi na koje naiđete tokom svog boravka mogu biti prijateljski nastrojeni, ali osećaj jeze neće vas napuštati.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Brežuljci sa najboljim pogledom na Beograd

Sledeći članak

Lepša od Dajane? AI pokazala kako će princeza Šarlot izgledati kada poraste

Ne propustite

Ima 93 godine i više od 3.000 cipela u palati – intrigantna priča o najokrutnijoj vladarki

Imelda Markos bila je, žena izvanredne lepote, jedna od najlepših svog doba, i

“Dolce vita” – poreklo fraze koja je zauvek promenila život u Italiji

Sigurni smo da vam je poznata fraza “Dolce Vita”, ali verovatno samo

Kejt Midlton prvi put u javnosti posle šest meseci – zablistala u kreaciji omiljene dizajnerke

Za svoje prvo javno pojavljivanje u javnosti, posle gotovo šest meseci odsustva,