/

Najstariji časovničarski brendovi koji nikada nisu obustavili proizvodnju

Foto: Pexels

Vacheron Constantin je najstarija svetska časovničarska manufaktura koja nikada nije prekinula proizvodnju satova.

Foto: Wikipedia/Public domain – Francois Constantin, Clockmaker (1788-1854)

Manufakturu je davne 1755. osnovao švajcarski časovničar Žan-Mark Vašron, a 1819. se njegovom unuku Žak-Bartelemiju u poslovanju pridružio Fransoa Konstanten.

Tokom vekova manufaktura je predstavila niz inovacija kojima je napravila revoluciju u časovničarstvu, poput prve satne komplikacije iz 1790. i prvog sata otpornog na magnetno delovanje iz 1885, a dan-danas posluje pod starim motom “Napravi bolje ako je to moguće, a uvek je moguće”.

Najstariji registrovani časovničarski brend

Longines Logo

Longines je najstariji registrovani časovničarski brend s nepromenjenim imenom i logom.

Kompaniju je osnovao švajcarski časovničar Ogist Agasiz u Sent-Imjeu 1832, a ime i prepoznatljivi logo s krilima registrovao je njegov sestrić Ernest Fransijon 1889. godine.

Godine 1912, brend Longines je pomogao u oblikovanju istorije sveta sporta uvođenjem prvog mehanizma za merenje vremena koji se automatski pokreće električnom žicom. Od tada, brend je određen kao zvanični partner i merilac vremena međunarodnih federacija i prestižnih sportskih događaja širom sveta.

Brend je do danas ostao na vrhuncu inovacija, a svi njegovi satovi nude jedinstvenu kombinaciju tradicije, elegancije i performansi. Istaknuti je sponzor u oblastima konjičkog sporta, umetničke i ritmičke gimnastike, alpskog skijanja i streljaštva.

Brend sa krilatim logom peščanog sata danas je prisutan u više od 150 različitih zemalja sveta.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije