/

Kratke marame oko vrata – odraz muške sofisticiranosti

Foto: Pinterest/Gentleman style Tumblr

Navikli smo da muškarci nose klasične košulje bez ikakvih dodataka, jer oni vole jednostavnost. Međutim, ako bismo njihovom letnjem izgledu dodali i kratku maramu oko vrata, definitivno muškoj eleganciji ništa ne bi moglo da stane na crtu.

Pre nego li “uplovite” u ovaj članak, pročitajte i neke od saveta šta nositi tokom prolećne sezone.

Foto: Pinterest

Marama, još zvana i preppy, predstavlja elegantnu varijantu koja ima korene u američkoj modi pedesetih godina prošlog veka.

Ukoliko je kratka i načinjena od svile, može da se nosi ne samo kao klasična marama, već i kao kravata ascot (kravata koja se nosi oko vrata ispod košulje). Ovakav izbor, koji se oslanja na modu 30-ih godina, ukazuje na prefinjenost.

U drugoj varijanti, krajevi marama mogu da se uvuku ispod sakoa, stvarajući tako izgled izdužene siluete

Pariski čvor

Pariski čvor se pravi vezivanjem dva kraja visoko na grudima, bez preteranog zatezanja da se ne bi izgubio opušteniji izgled. Ovakav princip vezivanja odgovara neformalnim prilikama. Marama obmotana više puta oko vrata sa vidljivim ili prikrivenim čvorom, opštem izgledu daje sofisticiranost. Ovo takođe može da se odnosi i na ešarpe tokom zime.

Foto: Pinterest

Po dolasku lepših dana i visoke temperature, marama može da se nosi vezana oko vrata u kombinaciji sa laganim džemperom okruglog okovratnika, sa tankom majicom kratkih ili dugih rukava, nošenih ispod sakoa. Najvažniji segmenti pri odabiru marame su materijal, tekstura i veličina.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije