Foto: Pinterest

Nezaboravan dan u prirodi – najbolje ideje za piknik

Početak
13/04/2024

Piknik je idealna prilika da se odmorite od svakodnevne gužve i uživate u čarima prirode. 

Zbog toga smo ta vas pripremili smo za vas detaljan spisak šta poneti na piknik koji će vam pomoći da ovog proleća isplanirate nezaboravan boravak u prirodi u društvu porodice, prijatelja ili voljene osobe.

Odabir idealne korpe

Izaberite praktičnu, prostranu, a opet laganu korpu u koja možete smestiti osnovne potrepštine, od hrane do pribora za jelo. Potražite u prodavnicama savremene modele koji često imaju specijalne pregrade za čaše, pribor, pa čak i integrisane hladnjake, što ih čini savršenim za organizovan piknik bez brige, piše Travelist.

Ćebe ili prostirka

Važno je obezbediti udobno mesto za sedenje, odmor ili dremku. Veliko ćebe je neophodno, ali nemojte zaboraviti na nepromočivu prostirku koja će vas štititi od vlažne trave. Za hladnije večeri, ponesite i dodatno ćebe, kao nekoliko jastučića za dodatni ugođaj.

Piknik meni – jednostavno i ukusno

Fokusirajte se na jednostavnu, ali ukusnu hranu poput svežeg voća, sendviča, raznovrsnih salata i laganih deserata. Ne zaboravite na dovoljno tečnosti, naročito tokom toplih dana, a za dodir elegancije, flaša ohlađenog vina ili domaćeg soka biće savršen dodatak. Za hladnije vreme, prijaće vam termos sa toplim napitkom.

Frižider za piknik – svežina na dohvat ruke

Da bi hrana i piće ostali hladni, nezaobilazan je frižider za piknik. Bilo da se odlučite za klasičnu torbu ili prenosivi mini frižider, ključno je sačuvati svežinu vaših obroka.

Ne zaboravite na detalje

Kada boravite u prirodi, bitno je obratiti pažnju i na neke sitnice kao što su:

  • Sunčane naočare i kreme za sunčanje su neophodne kako biste zaštitili svoju kožu i oči od štetnih UV zraka, posebno ako planirate provesti ceo dan napolju.
  • Repelenti protiv insekata će vam pomoći da izbegnete neugodne susrete sa komarcima i drugim insektima.
  • Kišne kabanice ili sklopivi kišobrani su praktični za neočekivane pljuskove, i omogućiće vam da ne prekidate piknik čak i ako vreme postane nepredvidivo.
  • Zabava na otvorenom, poput frizbija, badmintona, kartaških i drugih društvenih igara mogu biti odličan način za razbijanje dokolice i povezivanje sa prijateljima i porodicom.
  • Prenosni zvučnik može obogatiti vaše iskustvo muzikom u pozadini. 
  • Pribor za prvu pomoć sa osnovnim medicinskim potrepštinama može biti veoma koristan u slučaju manjih povreda ili posekotina.
  • Vlažne maramice i gel za dezinfekciju ruku su korisni za brzo i lako čišćenje ruku pre i posle jela, posebno ako niste u blizini izvora vode.
  • Dodatne vrećice za smeće pomažu u održavanju čistoće vašeg piknik prostora i okoline. Bitno je da sve što donesete sa sobom, ponovo ponesete nazad.
  • Hrana i posude za kućne ljubimce ako planirate da povedete svoje četvoronožne prijatelje sa sobom. Takođe, ne zaboravite na dovoljno vode za njih.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Koje cveće je najbolje saditi u aprilu? Imamo odgovor

Sledeći članak

Evropska tura za ljubitelje mode

Ne propustite

Ako poželite “ukus” plaže, donosimo vam spisak restorana u Beogradu koji služe izvrsna egzotična jela

Leto je tu, određeni broj ljudi odlazi na more, neko uz obalu

Ima 93 godine i više od 3.000 cipela u palati – intrigantna priča o najokrutnijoj vladarki

Imelda Markos bila je, žena izvanredne lepote, jedna od najlepših svog doba, i

“Dolce vita” – poreklo fraze koja je zauvek promenila život u Italiji

Sigurni smo da vam je poznata fraza “Dolce Vita”, ali verovatno samo