Foto: Pinterest

NAJMRAČNIJA MODNA PRIČA: Lady Gucci ubila je muža i robijala, a danas živi od njegovih miliona

Početak
01/09/2021

Italijanka koju u toj zemlji nazivaju Crna udovica, jer je naručila ubistvo svog bivšeg supruga, prima milion evra godišnje od njegove imovine. Otkrivamo neverovatnu priču o glamuru, seksu, izdaji, smrti i zatvoru u vrtoglavom svetu visoke mode.

Jedna od najdramatičnijih priča koju pamti svet mode je zainteresovala javnost tek kada je objavljeno da će Ridli Skot režirati film po njoj i da će glavnu ulogu tumačiti Lejdi Gaga.

Za to vreme, realna protagonistkinja slobodno živi i troši bogatstvo imperije “Gucci”.

Reč je o Patriciji Ređani Martineli, bivšoj supruzi Mauricija Gučija, nekada vrlo uticajne osobe iz italijanskih društvenih krugova bogataša. Ćerka vozača kamiona o kojoj javnost jako malo zna. 1973. godine udala se u Guči porodicu, tačnije za Mauricija s kojim je dobila dve ćerke. Idiličan život u raskoši kojem se Patricija prepustila u potpunosti, postao je njena najveća noćna mora nakon 12 godina braka. 

Foto: Pinterest (Patricija u policiji)

Ostavio ju je zbog mlađe žene, nekoliko godina nakon toga službeno su se razveli, a Patricija je dobila 500.000 američkih dolara godišnje alimentacije. Ubrzo posle razvoda dijagnostikovan joj je tumor na mozgu koji je prebolela bez većih posledica, a onda je elegantno naručila ubistvo svog supruga. Patricija je plaćenom ubici platila sumu koja je približna 300.000 evra.

– Moj vid nije dobar, a nisam htela da promašim – rekla je tada, pa je dodala:

– Nisam u stanju, a ne umem ni da ciljam, ne umem da koristim pištolj. Nisam to mogla da uradim sama. Išla sam okolo i pitala sve, čak i mesara, da ga ubije – otkrila je ona.

Patricija je oduvek tvrdila da nije nameravala da ubije bivšeg muža, ali je na kraju svega izjavila:

– Istina je da sam u razgovoru s nekim ljudima, u naletima besa izgovorila: “Volela bih da Mauricio umre.” Ali nisam mogla da zamislim da će se taj scenario obistiniti. Nisam to ni želela. Moram da priznam da sam tada stvarno htela da ga se oslobodim. Želela sam to da uradim i pitala ljude iz okoline da li hoće da mi pomognu, ali moje namere su se tu završile – čista opsesija, čista želja – objasnila je.

Iako s tragičnim ishodom, ljubavna priča Patricije i Mauricija počela je romantično. Svi su pisali o ženi koja neodoljivo podseća na Elizabet Tejlor, a ona je u intervjuima govorila koliko se ludo Mauricio zaljubio u nju. Kada je pristala da bude njegova devojka, Mauricio je Patriciji kupio crveni “Ferrari” na njen zahtev. Porodica “Gucci” tada nije bila zadovoljna njegovim ljubavnim izborom.

Na kraju su se rastali, a osim što je bila nezadovoljna godišnjom isplatom, Patriciji se nije svidela ni činjenica da se Mauricio zaljubio u mlađu Paolu Franki, s kojom je planirao i da se venča. Bojala se da će upravo Paola preuzeti sve i da će ona ostati sama bez novca i moći.

Na dan ubistva svog bivšeg supruga, Patricija je u svom dnevniku zapisala samo jednu reč – “raj”, a potom je ušla u njegovu vilu i izbacila njegovu ljubavnicu Paolu.

Danas italijanska “Crna udovica” živi s papagajem i psom, prilično usamljenaNjene ćerke ne žele da razgovaraju s njom, kao ni prijateljica koja joj je pomogla da pronađe plaćenog ubicu.

 Imala sam druge veze, ali ništa kao što je bilo s Mauriciom. On je bio moja jedina prava ljubav – zaključila je nedavno.

Kako je Patricija opravdala svoje postupke, možete pogledati u videu ispod:

https://youtube.com/watch?v=dCLvdG0RDKw

NEWSLETTER

Prethnodni članak

ISTORIJA MODNE BIBLIJE: Kako je Vogue postao Vogue?

Sledeći članak

MODNI GREND SLEM: Bred Pit i Bredli Kuper na istorijskom Đokovićevom meču

Ne propustite

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i

Zašto se kaže: “Šio mi ga Đura”?

“Šio mi ga Đura”, izraz je danas za nešto promašeno ili uzaludno

Lekcija o Rebeki J. Amodaj i prvom modnom salonu u Beogradu

U predratnom i ratnom Beogradu, trendove su zajedno sa Rebekom doktirali moderan