Foto: Chanel

Na šta vas asocira nova kolekcija Chanel nakita?

Početak
06/12/2023

Mnogo je mnodnih kuća koje su u ovom periodu godine lansirale nove kolekcije odevnih komada, cipela ili nakita. Velika Chanel nije kasnila, te je baš kada je damama najpotrebniji nakit – lansirala kolekciju koja na prvu “loptu” asocira na tvid (materijal od kojeg se prave Chanel kompleti).

To je posebna mešavina traka različitog rasporeda koje se prepliću. Patrice Leguereau, kreativni direktor zaslužan za haute nakit, bio je nadahnut ovom vrstom tkanine i želeo da je predstavi putem dragog kamenja.

Prva kolekcija inspirisana tvidom desila se 2020 godine, da bi sada došlo do druge serije. Leguereau je fasciniran tvidom još od kako je počeo da radi za Chanel 2009. godine, a kao jedna od najdražih uspomena mu je bila poseta arhivima, gde mu je Francois Lesage otkrio blago uzoraka tvida od perioda Gabrielle Chanel.

Leguereau je u čast tvidu i Coco Chanel kreirao neverovatna šezdeset tri komada nakita, raspoređena u pet mini priča. Svaka od njih je inspirisana određenim amblemom, kao što su kamlije, lavovi i sunce.

Koktel-prsten, na primer, u centru ima narandžasti topaz, a okružuju ga žuti topazi i berili zajedno sa dijamantima koji kreiraju niti tvida. Od intenzivnijih koloracija, kao što su žuti i narandžasti topazi, crveni rubini, deo kolekcije je predstavljen tamnijim kamenjem, poput oniksa i safira.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kampanja brenda Louboutin o kojoj svi pričaju

Sledeći članak

Kako je Coperni napravio neodoljivu kampanju?

Ne propustite

Mirjana Marić – srpska Koko Šanel koja je “dovela” visoku modu na naše prostore

Mirjana Marić uvela je visoku modu u Jugoslaviju i svojim modelima ostavila

Stil o kojem se priča – modni izbori Jelene Đoković tokom trajanja Vimbldona

Za ljubitelje tenisa turnir na Vimbldonu predstavlja epicentar sportskih dešavanja, dok pobeda

Moda i Olimpijske igre u Parizu: predstavljena zajednička nit dve “discipline”

Moda kao najbitnija stavka francuske prestonice postavlja temelje za spektakularan prikaz zajedništva