Foto: Chanel

Na šta vas asocira nova kolekcija Chanel nakita?

Početak
06/12/2023

Mnogo je mnodnih kuća koje su u ovom periodu godine lansirale nove kolekcije odevnih komada, cipela ili nakita. Velika Chanel nije kasnila, te je baš kada je damama najpotrebniji nakit – lansirala kolekciju koja na prvu “loptu” asocira na tvid (materijal od kojeg se prave Chanel kompleti).

To je posebna mešavina traka različitog rasporeda koje se prepliću. Patrice Leguereau, kreativni direktor zaslužan za haute nakit, bio je nadahnut ovom vrstom tkanine i želeo da je predstavi putem dragog kamenja.

Prva kolekcija inspirisana tvidom desila se 2020 godine, da bi sada došlo do druge serije. Leguereau je fasciniran tvidom još od kako je počeo da radi za Chanel 2009. godine, a kao jedna od najdražih uspomena mu je bila poseta arhivima, gde mu je Francois Lesage otkrio blago uzoraka tvida od perioda Gabrielle Chanel.

Leguereau je u čast tvidu i Coco Chanel kreirao neverovatna šezdeset tri komada nakita, raspoređena u pet mini priča. Svaka od njih je inspirisana određenim amblemom, kao što su kamlije, lavovi i sunce.

Koktel-prsten, na primer, u centru ima narandžasti topaz, a okružuju ga žuti topazi i berili zajedno sa dijamantima koji kreiraju niti tvida. Od intenzivnijih koloracija, kao što su žuti i narandžasti topazi, crveni rubini, deo kolekcije je predstavljen tamnijim kamenjem, poput oniksa i safira.

Prethnodni članak

Kampanja brenda Louboutin o kojoj svi pričaju

Sledeći članak

Kako je Coperni napravio neodoljivu kampanju?

Ne propustite

Čovek koji je zaslužan za postojanje Nedelje mode u Parizu

Nedelja mode u Parizu jedan je od najznačajnijih događaja za svet mode.

U Srbiji postale IN cipele koje Francuskinje već godinama nose

Mary Jane baletanke jedne su od najtraženijih na svetskom modnom tržištu, a

DAN 2 Paris Fashion Week – od “skromnosti” Diora do YSL glamura

Nedelja ženske mode u Parizu ove godine startuje krajem februara. Od 26.02.