Foto: Printscreen

Modni klasici u kojima je Odri Hepbern izgledala fatalno

Početak
09/11/2023

Važila je za jednu od najlepših u svetu mode i filma. Nosila je laskavu titulu najfatalnije žene 20. veka.

Odri Hepbern (Audrey Hepbern) je po mnogima bila posebna kada je reč o spoljašnjem izgledu, kao i karakteru.

Njen stil se mogao prepoznati kroz bezvremenske siluete, klasične printove i neodoljive detalje koji su krasili izgled. Bio je vanvremenski, kad god na sebe i danas navučete bluzu sa blagim izrezom, skraćene pantalone koje se šire u struku dok vezujete finu šik maramu oko vrata, izgledaćete moderno. Ona je predstavljala sinonim za lepotu i eleganciju, njen klasični stil oblačenja sa primesama elegancije i jednostavnosti su upravo ono što ju je činilo modnom ikonom.

Givenchy and Audrey, Foto: 1958. (Reporters Archivi)

Kroz svoj široki glumački opus, Odri je prikazala zavidne modne kreacije, te nije ni čudo zašto je baš nju uočio čuveni modni kreator Živanši (Givenchy). Odri je postala njegova muza i zajedničkim snagama stvarali su magiju u modnom svetu.

Nemoguće je a ne spomenuti divnu letnju haljinu ispunjenu citrusnim detaljima kreiranu za film Funny Face. Pored toga, ostala je upečatlljiva i njena crvena haljina sa izrazitim bokovima, uslikana na stepeništvu Luvra iz istog  filma.

Funny Face, Audrey Hepbern

Bela haljina poput venčanice sa crnom čipkom koju je Odri ponela u filmu Sabrina, ne samo da je osvojila srca modnih kritičara već je i poslužila kao inspiracija mnogim kreatorima venčanica.

Sabrina, Foto: Wikipedia/Public domain

Godine 1961. Odri je snimila film Doručak kod Tifanija, gde se je u prvim minutima filma Odri pojavila u crnoj satenskoj večernjoj haljini. Haljina je bila bez rukava do poda, blago skupljena u struku i prorezom koji vodi do butine na jednoj nozi. Odri je uz to nosila crne rukavice do laktova i neprikosnovenu višedelnu bisernu ogrlicu. Živanši je na sve to dodao i velike crne naočare za sunce i izjednačio njen izgled sa visokom pariškom modom.

Foto: Wikipedia/Public domain

Ovaj modni momenat predstavlja svedočanstvo o najpoznatijoj haljini u istoriji modne industrije pod nazivom mala crna haljina.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Moda u Beogradu od 1930. do danas – gde je iščezla elegancija?

Sledeći članak

Saopštena tema Met Gale 2024. – da li će nas poznati razočarati stilom?

Ne propustite

Ako imate dilemu oko nošenja šortsa, znamo kako da ga stilizujete

Šortsevi predstavljaju jedan od vodećih modnih trendova ovog proleća, postoji bezbroj načina

Modni omaž: stil Marlen Ditrih koji je izazivao “skandale”

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Velelepnom revijom u njujorškom muzeju Dior prikazao novu kolekciju

Dior je 15. aprila prikazao svoju pre-fall kolekciju za 2024. u Bruklinskom