Foto: Logo/Paris Fashion Week

Završena Nedelja muške mode u Parizu, gde greše velike modne kuće?

Početak
20/06/2023

Muška Nedelja mode u Parizu trajala je od 20. do 25. juna, a uključivala je modne revije, prezentacije, specijalne događaje, zabave i bezbrojne prateće revije.

U ovom blogu mogli ste da pratite sva dešavanja sa ovogodišnje Nedelje muške mode u Parizu.

PETI DAN – Hermès i Loewe predstavili svoje kolekcije za muškarce SS/24

Peti dan PFW je odmakao, a mi slobodno možemo dati sebi za pravo da prokomentarišemo izglede novih kolekcija velikih modnih kuća za muškarce. Između ostalih, danas su svoje kreacije prikazali Hermès i Loewe. Jednostavne revije, ali ne i kreacije. Svaka je specifična. Međutim, naše glavno pitanje jeste – gde greše velike modne kuće već godinama unazad sa muškim kolekcija? Moda je sve čudnija, kreacije za muškarce nimalo nisu nalik na one koje su nekada bile, u kojima su izgledali prefinjeno i gospodski.

Predlažemo da pogledate videe i sami zaključite.

Loewe revija:

Hermès revija:

ČETVRTI DAN – Velika zainteresovanost za Kenzo i Dior revije

Kreativni direktor muške Dior linije Kim Džons osmislio je da svoju kolekciju SS/24 redstavi u Ecole Militaire u centru Pariza. Pored Diora, Kenzo i brojne modne kuće i brendovi uspeli su da na najlepši mogući način prezentuju svoje nove kolekcije i muške komade.

Izvanrednu i po svemu specifičnu reviju, ali ne i kreacije poznate modne kuće Dior možete ogledati u videu ispod:

TREĆI DAN – U Pariz uprte sve oči ljubitelja mode

Kako je Givenchy predstavio svoju kolekciju?

Kreativni direktor modne kuće Givenchy Metju M. Vilijams prikazao je danas svoju novu kolekciju koja je uključivala elegantne komade za muškarce, čiji je akcenat bio na odelima. Revija se održala trećeg dana revija muške odeće na Nedelji mode u Parizu.

Modeli su koračali kroz hodnik velelepnog Musee de l’Armee u centru Pariza. Na ovom defileu su se isticali satenski reveri za elegantniji izgled, dok su maslinasto zelene jakne imale blagi vojnički izgled.

DRUGI DAN – prestižni brendovi prikazali svoje nove kolekcije

Nakon sto I Fareli Vilijams na čelu Louis Vuitton brenda otvorio parisku Nedelju mode, drugi dan protekao je jednako uzbudljivo. Brendovi poput Berluti Botter, Bianca Saunders, Lamaire, Vales Bonner… i mnogi drugi (spisak pogledajte na fotografiji koju vam dostavljamo) predstavili su svoje najnovije muške kolekcije za sezonu proleće leto 2024.

Ove godine istaknuta je muška elegancija, ali je bilo prisutno naravno i neizostavno eksperimentisanje sa stilovima. Kolekcije su izazvale ovacije prisutnih, zbog čega bismo rekli da je revija pomenutih brendova protekla uspešno.

Pariz iz godine u godinu dokazuje zbog čega je zapravo glavna prestonica mode već vekovima.

PRVI DANLouis Vuitton otvorio Nedelju muške mode

Defile Louisa Vuitton-a održao se danas, 20. juna sa početkom u 21:30, čime je ujedno i otvoren PFW. Ovo je bila prva revija novog kreativnog direktora za mušku garderobu Farela Vilijamsa. Nedelja mode u Parizu biće završena u nedelju predstavom Ludovika de Sen Sernena.

Revija Louis Vuittona glavna je atrakcija ove Nedelje posvećene muškoj kolekciji za proleće-leto 2024. Kao i uvek, prisustvovalo je mnoštvo poznatih ličnosti koje inače “oblači” ovaj brend. Za reviju pomenute modne kuće, LVMH je odabrala ništa manje od Pont Neuf mosta, sa prekrasnim pogledom na Senu. Ovo je bilo sasvim dovoljno da defile bude nezaboravan. Takođe, hor koji je pratio modele, davao je posebnu emociju i osećaj čitavom događaju.

Najveću “buku” napravilo je zaštitno lice muške kolekcije – pevačica, da dobro ste pročitali – ni manje ni više nego Rijana. 

Više o ovogodišnjem predstavljanju muške kolekcije u Parizu 

Ni ostatak Nedelje mode neće biti ništa manje glamurozniji od njenog otvaranja. Ove godine će svoje kreacije predstaviti ukupno 80 brendova sa 38 prezentacija i 42 modne revije – naspram 47 u januaru prošle godine – čemu se dodaje i kolektivna izložba diplomaca IFM (Institut Francais de la Mode) 20. juna.

Dva nova imena pridružila su se programu: Burc Akiol i Koche. Prvi, ovogodišnji finalista LVMH nagrade, debitovaće na modnim pistama u utorak, 20. juna. Sin turskog krojača, studirao je na Francuskom modnom institutu pre nego što je počeo da radi za modne kuće. Radio je u studijima Dior, Balenciaga i Ungaro, a 2019. osnovao je sopstvenu demi-couture kuću za gospodu i dame. Što se tiče Kristel Koče, ona će svoju kolekciju predstaviti u petak 24. juna. Na njihovoj strani će biti prisutna sva velika imena, od Diora do Hermesa preko Givenchija, Loevea i Kenza.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Spektakl u Beogradu i novi modni standardi: Predstavljena kolekcija “Bella” Igora Todorovića

Sledeći članak

Zavirite sa nama na Jacquemus reviju u Versaju – svi detalji na jednom mestu

Ne propustite

Modna kuća Chanel konačno napravila drugačiju reviju

Najnovija kolekcija modne kuće Chanel na Nedelji mode u Parizu spaja klasičnu

Nova YSL muška kolekcija podseća na kolekcije iz šezdesetih

Muška kolekcija za zimu 2024. brenda YSL prikazana je kroz razviju u

Coperni i Pierre Cardin – kosmička misterija prikazana kroz modu

Osmog dana PFW jesen/zima 2024. ljubitelji mode bili su počašćeni spektaklom tematskih