Foto: Instagram/@lacoste

Spektakularna Lacoste revija održana na stadionu Roland Garrosa

Početak
08/03/2024

Poznati francuski brend Lacoste na Nedelji mode u Parizu obradovao je sve ljubitelje sportske odeće novom kolekcijom za jesen/zima 2024/25. Modne komade potpisala je nova kretivna direktorka – Pelagia Kolotouros.

Naslednica Louise Trotter je pedesetogodišnja grčko-američka dizajnerka Pelagia Kolotouros. Diplomirala je na Parsons School of  Desing u Njujorku, a svoju karijeru započela je 2003. godine, kada se pridružila Calvin Kleinu. Nakon toga se se pridružila Adidasu, gde je sarađivala sa Ivy Park i Pharrell Williams. Sarađivala je i sa poznatim američkim reperom Kanye Westom na kolekciji Yeezy patika, a bila je i kreativni direktor The North Face.

Svoju prvu kolekciju pod nazivom “The Victory of 1927” predstavila je u Parizu. Nakon dve godine pauze povratnička revija Lacoste održana je na stadionu Roland Garrosa. U svojoj kolekciji prisetila se uspeha tenisera Reneu Lacosti, koji je pre više od jednog veka osvojio Dejvis kup. U njemu je pronašla inspiraciju i te je francuske teniske uniforme donela na sasvim drugačiji način.

Moćne siluete i poznati Lacostin znak koji je utisnut na odelima i na vunenim umetničko oslikanim kauputima oduševio je sve ljubitelje mode. Polo majice brenda iz 1933. reinterpretirane su u tekstilu od flisa, uparene sa plisiranim suknjama i izduženim kaiševima. Dominantne boje ove kolekcije bile su naravno zelena i bela, dok su slike teniske igre dale dušu svakom komadu odeće.

Pelagia Kolotouros je ovom revijom pokazala u kom smeru želi da ide budućnost luksuznog sportskog brenda. Reklame za patike Lacoste postavljene preko pariskog metroa i priča o novoj vodećoj prodavnici koja će se otvoriti na Menhetnu, sugeriše koliko ozbiljno je dizajnerka shvatila svoju ulogu u ovoj kompaniji, te nam ostaje da ispratimo njene naredne poduhvate.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Moskovska nedelja mode: globalna pozornica za nove dizajnere

Sledeći članak

Zauvek urezana elegancija: Životna priča Helene Rubinštajn

Ne propustite

Bile isključivo deo donjeg veša – kako su nastale majice?

Majice – neizostavan deo garderobe za svakodnevno korišćenje i uklapanje u različite stilove

Rolex Daytona – legendarni dizajn jednog od najskupljih satova na svetu

Još od davnina sat na ruci predstavlja prestiž, moć i statusni simbol.

Istorija bikinija – dan kada je Louis Reard napravio modnu revoluciju

Međunarodni dan bikinija, koji se proslavlja svake godine u julu, obeležava godišnjicu