Koje su to heatless tehnike za stilizovanje kose

Početak
12/03/2024

Koliko god želeli da naša kosa izgleda stilizovano i uredno, neophodno je da vodimo računa o njoj. Zato ne bi bilo loše da naše prese zamenimo nekim heatless načinima za stilizovanje kose. U nastavku teskta, možete saznati koji su to heatless načini za uvijanje i ispravljanje kose.

Lokne pomoću krpica

Tehnika koju su još naše bake koristile jeste uvijanje kose pomoću krpica. Sve što vam je potrebno jeste neka stara krpa ili majica koji možete iseckati na “rezance” i pomoću nje uvijati pramenove kose.

Lokne pomoću trake za bademantil

Viralna tehnika sa TikTok-a za koju verujemo da ste čuli, jeste uvijanje kose trakom za badematil. Sve što vam je potrebno jeste jedna traka od badematila koju ćete šnalom pričvrstiti za teme glave, i zatim ćete pramen po pramen uvijati oko jednog kraja trake, a nakon toga i drugu polovinu kose.

Vikleri i paplotne za uvijanje kose

Jedna od najlakših tehnika za uvijanje kose jeste pomoću viklera i papilotni. Ova tehnika će vam pomoći da imate savršenu frizuru svaki dan, jedino što je potrebno jeste da sa viklerima prespavate u toku noći i ujutru ćete imati gotovu frizuru.

Heatless tehnike za ispravljanje kose:

  1. Umotajte svoju kosu

Umotavanje kose predstavlja jednu od najpoznatijih tehnika za ispravljanje kose. Za ovu tehniku biće vam potrebne dve duge debele igle, satenski šal i turban za umotavanje kose. Da biste umotali kosu, odvojite gornji deo na mestu gde vam je razdeljak. Držeći kosu zategnutom, prebacite je na suprotnu stranu glave od mesta gde vam je razdeljak i čvrsto je pričvrstite na stranu glave. Moraćete da ponovite ovu metodu za svaki deo vaše kose i osigurajte je turbanom za kosu pre nego što odete na spavanje uveče.

2. Ispravljanje kosu pomoću preparata

Ulja, maske za kosu, balzam i drugi preparati koji imaju keratinsko dejstvo mogu vam pomoći da ispravite kosu. Primeri ulja za ispravljanje kose jesu kokosovo, araganovo, bademovo i ulje makadamije. Maske za prirodno ispravljanje kose možete kupiti ili napraviti sami kod kuće.

Primer maske: sirovo jaje pomešajte sa avokadom ili manuka medom i koristite kao masku za kosu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kako do boje kose poput žena sa severa Evrope

Sledeći članak

Elegantni i jednostavni trendovi manikira za proleće

Ne propustite

Tečne konture – donosimo vam novi trend nanošenja šminke

Pored svih trendova šminke koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodnih

Posle ovog teksta poželećete proizvode od nevena za svoju kožu

Cvetovi nevena su jednostavni i prepoznatljivi, boja vedra i jarka, a njegova lekovita

Ideje za prolećni manikir inspirisan uskršnjim praznicima

Ukoliko volite da svoj manikir prilagodite specijanoim prilikama ili praznicima, onda je