Kako znati da li je stara brendirana torba original?

Početak
06/02/2024

Modna industrija u svetu vodi veliku bitku sa lažnom robom. Prodaja lažne brendirane robe je naročito prisutna na online tržištu jer je sve više web sajtova koji prodaju piratske proizvode. Luksuzna robna kuća Chanel je podnela tužbe protiv 500 sajtova za koje tvrdi da nude lažne Chanel brendirane stvari. Louis Vuitton i Tiffany su takođe iz istih razloga tužili više sajtova proteklih godina.

Proizvođači su zbog piraterije na velikom gubitku, a kupci moraju mnogo da paze da ne bi bili prevareni. Nekada je bilo lako provaliti lažni brend. Međutim poslednjih godina su falsifikatori postali manje aljkavi i sofisticiraniji tako da  je razlike sve teže uočiti. Čak su uspeli i boje mnogih proizvoda u potpunosti da iskopiraju.

Za brendirane torbe važi pravilo da ih je teško iskopirati. Pogledajte na koji način možete utvrditi da li  je neka torba original ili ne.

Proverite njen spoljašnji izgled

Proverite da li patenti, rajsferšlusi, kopče, zatvarači, imaju istu boju i završnu obradu. Da li se zatvarači dobro otvaraju i zatvaraju i da li su svi na broju.

Obim šavova, njihov oblik i simetriju

Šavovi generalno nisu lepljeni osim u onim delovima koji su namenjeni za novčanik. Takođe ivice ne smeju da budu krive. Ako kupujete Louis Vuitton torbu sa monogramom obratite pažnju na same monograme koji su identično raspoređeni  kao u ogledalu i sa leve i sa desne strane. Isto važi i za Gucci i Fendi torbe. Kod brendiranih torbi serijski broj je obično sakriven u unutrašnjem džepu torbe. Ako dobro proučite kakav oblik i izgled imaju prave dizajnerske torbe onda lakše možete provaliti falsifikat.

Proverite logo

Logo mora da bude ravno i pravilno napisan. Svaka oznaka marke treba da bude precizna i savršeno uredna. Kod pravog brenda oznaka nikad nije unutar torbe već je na vidnom mestu utisnuta u kožu ili ručno ušivena.

Obratite pažnju na miris torbe

Proizvodi od kože treba da mirišu na kožu, a ne na lepak, gumu ili hemikalije. Ako je torba od platna onda platno treba da bude kvalitetno i da su mu svi šavovi na broju.

Budite oprezni prilikom online kupovine

Budite oprezni kada kupujete torbe preko sajtova koji tvrde da prodaju outlet robu jer Vam mogu prodati falsifikat i to po visokoj ceni tvrdeći da je to originalna torba koja se prodaje po malo nižoj ceni jer je bila hit prošle godine.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ako ste se pitali kako izgleda revija na snegu – Moncler ima odgovor

Sledeći članak

Da li je ovo povratak elegancije ili samo Instagram trend?

Ne propustite

Cult Gaia – Jedan od retkih brendova u čije kreativne torbice ulažemo ovog leta

Inspiracija iz prirode unapređena futurističkim avangardnim oblicima, čini aksesoare brenda Cult Gaia,

Modernija verzija mode 90-ih: Fendi predstavio novu kolekciju za sezonu proleće/leto 2025

Fendi kolekcija za proleće/leto 2025 oličenje je savremene muške odeće... Pitanje je,

Da li ste znali – koji značajni Italijani stoje iza Nedelje mode u Milanu?

Juče, 14. juna, zvanično je počela Nedelja mode u Milanu. Nedelje mode,