Foto: Jimmy Choo i Jean Paul Gaultier

Jedinstvena kolekcija cipela u saradnji Jimmy Choo i Jean Paul Gaultier

Početak
23/10/2023

Jimmy Choo i Jean Paul Gaultier predstavili su zajedničku kolekciju od šest pari poželjnih cipela za ovu sezonu. I kao vrh svega, Kajli Minog je zaštitno lice ove kolekcije. To je neočekivana saradnja, a spoj kultura je ipak dala sjajan rezultat. Kreativni dogovor između kuća Jimmy Choo i Jean Paul Gaultier ističe i njihove zajedničke vrednosti — od ljubavi prema zanatstvu, valorizacije kulturnog mešanja, ali i određene ideologije glamura.

Jimmi Choo/Jean Paul Gaultier kolaboracija uspela je da spoji identitete dva ikonična brenda sa dugom istorijom – Londona i starog Pariza…

Kolekcija je dizajnirana u obliku šest ekskluzivnih pari cipela, spajajući elementarne kodove koji Jean Paul Gaultier čine tako uspešnim sa amblematskim modelima Jimmi Chooa. Trompe-l’oeil, elegancija, Couture… Nije li dovoljno?

Jimmi Choo/Jean Paul Gaultier VEDGE je svakako najiznenađujući par – sa svojom potpeticom od pleksiglasa na kojoj je, na jednoj nozi, laserski gravirana Ajfelova kula, a na drugoj Big Ben.

Foto: Jean Paul Gaultier/Jimmy Choo

Takođe je zapaženo i čizme od druge kože preko kolena, inspirisane kolekcijom „Les Tatouages“ francuskog dizajnera za proleće/leto 1994. godine.

Nemoguće je ne primetiti model CORSET SLING BACK, sa par kaiševa koji upućuju na skandalozne siluete nekadašnjeg vremena — one kada se nosio donji veš kao gornja odeća, odnosno kada je korset postaje moderan simbol seksualnog oslobođenja.

Foto: Jean Paul Gaultier/Jimmy Choo

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Finsbury shoes: Kvalitet muške mode

Sledeći članak

Prelistajte sa nama novu knjigu brenda Jacquemus: La Chouchou

Ne propustite

Volite loaferice, ali ne znate kako da ih kombinujete? Imamo savete za vas

Modni poznavaoci se slažu da su loaferice apsolutni modni hit ove sezone,

Beba Lončar – modni omaž ikoni stila domaće kinematografije i prirodnoj lepoti Beograda

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Mirjam Krajina ispred brenda Row Bag kreirala prvu torbu od piva: donosimo vam (sve) detalje

Raw Bag™ i Sabant, zagrebački brendovi koji vole inovacije i dizajn, objavili