Foto:: IMDb

Izašao prvi trejler serije o Kristijanu Dioru i Koko Šanel

Početak
20/01/2024

Serija pod nazivom The New Look, čija je premijera zakazana za 14. februar 2024 na Apple TV+, nastoji da ponudi gledaocima novi uvid u karijeru Krstijana Diora. U pozadini Drugog svetskog rata, nakon što je Dior napustio francusku vojsku 1942. godine, pridružio se Lucienu Lelongu u Parizu okupiranom nacistima, pre nego što je 1946. osnovao sopstvenu istoimenu etiketu.

Njegova prva kolekcija od 90 komada nazvana “The new look“ od strane tadašnje glavne urednice Harper’s Bazaara Carmel Snow, piše Harper’s Bazaara Srbija.

„Lična priča monsieura Diora inspirisala je ljude, [naterala ih da poveruju] da je u redu još jednom sanjati, a inspiriše me što je to učinio kroz stvaranje – stvaranje je opstanak.”

Sa Benom Mendelsohnom u glavnoj ulozi Christiana Diora, serija prati karijeru modnog velikana kroz Drugi svetski rat, a usredsređuje se na njegovo rivalstvo sa Coco Chanel  (Juliette Binoche), čije su opuštene siluete bile dijametralno suprotne Diorovim naglašenim strukovima i dramatičnim, strukturiranim delovima. Ali njih dvoje nisu bili samo rivali kada je u pitanju posao. Chanel je zatvorila vrata svog salona na početku rata i postala operativac nacističke obaveštajne službe, dok je Diorova sestra Catherine (Maisie Williams) uhapšena, mučena i internirana u koncentracioni logor Ravensbrik zbog svog rada sa francuskim pokretom otpora.

Pogledajte trejler u nastavku:

Prethnodni članak

Jelena Gavrilović na balu zablistala u crvenoj kreaciji

Sledeći članak

Srbija na Pariskoj nedelji mode tokom proleća

Ne propustite

Čovek koji je zaslužan za postojanje Nedelje mode u Parizu

Nedelja mode u Parizu jedan je od najznačajnijih događaja za svet mode.

U Srbiji postale IN cipele koje Francuskinje već godinama nose

Mary Jane baletanke jedne su od najtraženijih na svetskom modnom tržištu, a

DAN 2 Paris Fashion Week – od “skromnosti” Diora do YSL glamura

Nedelja ženske mode u Parizu ove godine startuje krajem februara. Od 26.02.