Foto:: IMDb

Izašao prvi trejler serije o Kristijanu Dioru i Koko Šanel

Početak
20/01/2024

Serija pod nazivom The New Look, čija je premijera zakazana za 14. februar 2024 na Apple TV+, nastoji da ponudi gledaocima novi uvid u karijeru Krstijana Diora. U pozadini Drugog svetskog rata, nakon što je Dior napustio francusku vojsku 1942. godine, pridružio se Lucienu Lelongu u Parizu okupiranom nacistima, pre nego što je 1946. osnovao sopstvenu istoimenu etiketu.

Njegova prva kolekcija od 90 komada nazvana “The new look“ od strane tadašnje glavne urednice Harper’s Bazaara Carmel Snow, piše Harper’s Bazaara Srbija.

„Lična priča monsieura Diora inspirisala je ljude, [naterala ih da poveruju] da je u redu još jednom sanjati, a inspiriše me što je to učinio kroz stvaranje – stvaranje je opstanak.”

Sa Benom Mendelsohnom u glavnoj ulozi Christiana Diora, serija prati karijeru modnog velikana kroz Drugi svetski rat, a usredsređuje se na njegovo rivalstvo sa Coco Chanel  (Juliette Binoche), čije su opuštene siluete bile dijametralno suprotne Diorovim naglašenim strukovima i dramatičnim, strukturiranim delovima. Ali njih dvoje nisu bili samo rivali kada je u pitanju posao. Chanel je zatvorila vrata svog salona na početku rata i postala operativac nacističke obaveštajne službe, dok je Diorova sestra Catherine (Maisie Williams) uhapšena, mučena i internirana u koncentracioni logor Ravensbrik zbog svog rada sa francuskim pokretom otpora.

Pogledajte trejler u nastavku:

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Jelena Gavrilović na balu zablistala u crvenoj kreaciji

Sledeći članak

Srbija na Pariskoj nedelji mode tokom proleća

Ne propustite

U toku je treći dan MFW, a mi vam donosimo rezime sa dosadašnjih revija velikih brendova

Biramo najbolje trenutke sa ovosezonske Milanske nedelje mode. Od revije kao omaž

Cult Gaia – Jedan od retkih brendova u čije kreativne torbice ulažemo ovog leta

Inspiracija iz prirode unapređena futurističkim avangardnim oblicima, čini aksesoare brenda Cult Gaia,

Modernija verzija mode 90-ih: Fendi predstavio novu kolekciju za sezonu proleće/leto 2025

Fendi kolekcija za proleće/leto 2025 oličenje je savremene muške odeće... Pitanje je,